PRVE IZLAZNE ANKETE

BELJAK BEZ DLAKE NA JEZIKU 'Nikada ne bih koalirao s Mostom!'

 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Nakon objave rezultata izlaznih anketa, SDP-ova Narodna koalicija osvaja 57 mandata, isto kao i HDZ s partnerima.

"Neugodno me je iznenadio ovaj rezultat. Želim se zahvaliti svima koji su izišli na izbore i zaokružili Narodnu koaliciju", komentirao je RTL-u jedan od čelnih ljudi Narodne koalicije, šef HSS-a Krešo Beljak.

"Činjenica je da je izbore obilježila mala izlaznost, što bitrebalo zabrinuti sve one koji se bave politikom. Dakle, svi oni koji su odlučili ne izići na izbore ocijenili su sve političare jednom velikom nulom", dodao je.

"Ako ostanu ovakvi rezultati, ovo je jako razočaravajuće za Narodnu koaliciju. Vjerujem da se može sastaviti Vlada s ovim rezultatima, ali treba vidjeti kako će se postaviti manje stranke. HSS će podržati Zorana Milanovića", istaknuo je Beljak.

"U ovom trenutku je bitno da Hrvatska dobije stabilnu vlast. Nadam se da će to biti Zoran Milanović. Ako ne, onda neka bude HDZ, samo da Hrvatska krene dalje", zaključio je.

Na pitanje bi li mogao u koaliciju s Mostom, kojeg je žestoko kritizirao u kampanji, odgovorio je niječno. "Ja osobno ne, ali mi ćemo kao stranka dati bezuvjetnu podršku Zoranu Milanoviću, nećemo tražiti ništa. Podržat ćemo tu vlast, ako će ići s Mostom, tako da Hrvatska dobije stabilnu vlast, To je u ovom trenutku najbitnije, osobni interesi moraju biti po strani. Mi nismo foteljaši, podršku Zoran Milanović ima i dalje, apsolutnu i bezuvjetnu", poručio je.

Podsjetio je kako je čelnik Mosta Božo Petrov rekao kako je jedan od uvjeta da Beljak i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak ne budu u Vladi. "Dakle, što ćemo sada? Gurati se? On je malo mlađi od mene pa bi meni bilo ponižavajuće da nekog molim. Ako će on biti taj koji će ući u Vladu, OK, bez mene", kazao je Beljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:57