VELIKA TV DEBATA

ČITATELJI JUTARNJEG OCIJENILI: Milanović i Plenković zaslužili 'trojku'

KONAČNA OCJENA ČITATELJA JUTARNJEG Zoran Milanović je bio nervozniji, ali na kraju je izašao kao pobjednik! Pogledajte kako ste ocijenili nastup šefova HDZ-a i SDP-a
 Boris Kovačev / CROPIX

Čitatelji portala Jutarnji.hr nakon završetka debate odlučili su: šef SDP-a Zoran Milanović pobijedio je u televizijskom sučeljavanju, sa 58 posto glasova. Andrej Plenković, novi šef HDZ-a, mu je blizu s osvojenih 42 posto glasova.

Do osam sati ujutro u subotu u anketi Jutarnjeg koji je postavio pitanje tko je uvjerljivije zvučao i izgledao, Milanović ili Plenković, sudjelovalo je više od 36.700 naših čitatelja.

Osim o pobjedniku debate pitali smo čitatelje još nekoliko pitanja.

Velika većina se slaže da debata nije promijenila njihov stav - od 6.537 čitatelja, koliko ih je glasalo, čak 87 posto ih je reklo da rasprava Milanovića i Plenkovića nije utjecala na njihove političke stavove.

U pojedinačno ocjenjivanje kandidata uključilo se više od 9.000 čitatelja pri čemu je Andrej Plenković dobio prosječnu ocjenu 3,36, a Zoran Milanović s nekoliko glasova manje dobio je prosječnu ocjenu 3,23. Od toga je 31 posto čitatelja Plenkoviću dalo čistu peticu, a 12 posto jedinicu, dok je Milanoviću 32 posto čitatelja dalo peticu, a 24 posto jedinicu.

Kad su ocjenjivali sam nastup šefova HDZ-a i SDP-a, čitatelji su odgovarali na pitanje koji je kandidat u javnom nastupu bio nervozniji. Ako je suditi prema njihovim ocjenama, Milanović je tu izvukao kraći kraj jer 55 posto čitatelja smatra da je upravo on pokazivao više nervoze tijekom nastupa.

Po pitanjima ekonomije kandidati su bili uglavnom ravnopravni, no čini se da su Milanovićevi argumenti prevladali jer od 8.193 čitatelja koliko ih je odgovorilo na ovo pitanje, njih 59 posto smatra da je šef SDP-a bio uvjerljiviji.

Čitatelji Jutarnjeg u svojim komentarima na tekst o debati bili su podijeljeni. Jedni su pisali da je Plenković ispao gospodin, a drugi im uzvraćali da je tako djelovao i Ivo Sander. Jednako tako prošao je i Milanović, red uvreda, red hvalospjeva, a umjereniji komentatori zaključili su da društvene mreže odmah nakon završetka debate uglavnom navijaju za svoje favorite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:54