ŠEF HDZ-A

Dobro raspoloženi Plenković otišao u stranačku središnjicu, Milanoviću poručio: 'Volio bih da se prvo čestita, a onda zaziva velika koalicija'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 12.09.2016. u 10:37

Zagreb, 120916.
Vinogradi.
Andrej Plenkovic, predsjednik HDZ-a izlazi iz svog doma jutro nakon pobjede na parlamentarnim izborima.
Na fotografiji: Andrej Plenkovic.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
CROPIX

Nakon izborne noći u kojoj je njegova stranka izašla kao relativni pobjednik na izborima, šef HDZ-a Andrej Plenković u 9.55 sati vidno veseo izašao je iz svog stana na adresi Vinogradi 80.

Pritom je sreo susjede s kojima je srdačno pozdravio, a zatim je pozdravio i prisutne fotoreportere te sjeo u sivi Passat koji ga je dočekao pred vratima i zaputio se prema središnjici stranke.

 

Novinari su ga pred središnjicom upitali je li se već čuo s čelnikom Mosta, Božom Petrovom, a Plenković je kazao kako kontakata još nije bilo.

- Ne. Malo sam se odmorio, a sad imamo sastanke. Rad HDZ-a će biti institucionalan pa najprije želim podnijeti izviješće i čuti dojmove kolega. Onda ćemo napraviti platformu za razgovor sa strankama koje su prešle prag na čemu im čestitam. Na nama je da unesemo u institucije stabilnost - rekao je Plenković, javlja N1.

Komentirao je poziv Zorana Milanovića na veliku koaliciju.

- Umjesto poruka između redaka volio bih da se pristojno čestita onome tko je bolji bio u utakmici, a onda zaziva velika koalicija - kazao je Plenković dodavši kako takva koalicija zasad nije opcija.

- Tijela stranke će se sastati. Želim dati Hrvatskoj političku stabilnost. Zadovoljan sam smjerom u kojem stranka ide. Pregovori će početi ovih dana - kazao je Plenković.

 

Izdvajamo

Iz drugih medija