NIŠTA OD PONAVLJANJA IZBORA

KANDIDATKINJA NARODNE KOALICIJE BIJESNA ZBOG NEPRAVILNOSTI 'Na dva biračka mjesta u Dubrovniku oštećena sam za 107 glasova!'

Arhivska fotografija
 Tonći Plazibat / Hanza Media

- Dobila sam rješenje DIP-a da sam na dva biračka mjesta u Dubrovniku oštećena za 107 glasova! A koliko je još kandidatkinja i kandidata?! - napisala je na svome Facebook profilu Olga Muratti, HSU-ova kandidatkinja na listi Narodne koalicije koja se kandidirala na devetom mjestu u X izbornoj jedinici. Poručila je i kako će o svemu više reći u ponedjeljak na konferenciji za tisak.

Predsjednik Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Branko Hrvatin je kazao kako je DIP reagirao na njezin prigovor i ispostavilo se da je birački odbor napravio grešku i nije upisao glasove koje je dobila ova kandidatkinja.

Greška je ispravljena, ali ona ni na koji način ne utječe na ishod izbora i nema razloga da se oni ponavljaju. Slična greška, kaže Hrvatin, dogodila se i u slučaju HNS-ove kandidatkinje Anke Mrak Taritaš kojoj se na jednom izbornom mjestu u Zagrebu propustilo upisati 30 glasova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:23