RASKOL

KAOS U PRAVAŠKIM REDOVIMA Tepeš i Ćorić ostali bez kompletnog članstva u Međimurju

 Marko Todorov / CROPIX

Nakon što je gotovo cjelokupni zadarski ogranak HSP AS-a nedavno napustio tu stranku, sličan raskol među pravašima dogodio se i u Međimurju.

Tamošnji se ogranak stranke odlučio vrati ti"originalnom" HSP-u, na čelu kojega je Daniel Srb, a kao razlog svojeg poteza, između ostalih, navode i "maćehinski odnos" stranačkog vodstva prema njima.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Kako pravaštvo ne bi nestalo s međimurske političke scene, svi dosadašnji članovi županijskog HSP-a dr. Ante Starčević svoj politički rad odlučili su nastaviti u najstarijoj hrvatskoj političkoj stranci, Hrvatskoj stranci prava!

Naime, za ovu odluku međimurskih pravaša mnoštvo je razloga. HSP dr. Ante Starčević s vremenom je postala samo ‘podružnica HDZ-a’ što svakako nije u pravaškom duhu. Čelnici ove stranke podlegli su isključivo sinekurama, foteljama i pozicijama što se također kosi sa pravaškim načelima.

Odnos stranačkog vodstva prema pravašima sjeverozapadne Hrvatske u najmanju je ruku maćehinski, što dokazuje i činjenica da jedino u našoj III. Izbornoj jedinici na parlamentarnim izborima za 8. saziv Hrvatskog sabora HSP AS nije imao svoga predstavnika na listi ‘Domoljubne koalicije’.

U Hrvatsku stranku prava se vraćamo jer smo analizirali postojeće političko i gospodarsko stanje u Domovini, a ovim putem najavljujemo zajednički izlazak većine nacionalnih pravaških i demokršćanskih političkih stranaka na parlamentarne izbore za 9. saziv Hrvatskog sabora u koaliciji simboličnog naziva ‘Pomak’.

Goran Rohaček,
povjerenik HSP-a na Međimursku županiju

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:30