POTPREDSJEDNIK SDSS-a

PUPOVAC NAJAVIO DOGOVOR S PLENKOVIĆEM? 'HDZ će trebati mandate nacionalnih manjina, a mi ne želimo izgubiti još četiri godine da sudjelujemo u vlasti'

 CROPIX

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća i potpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac rekao je za srpski dnevni list Danas da nije previše iznenađen rezultatima izvanrednih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj.

- Tko god da sastavlja vladu, uključujući i HDZ, ako nije riječ o velikoj koaliciji, a očito nije riječ, trebat će mandate nacionalnih manjina - rekao je Pupovac.

Dodao je da nema nikakve sumnje da je interes Srba u Hrvatskoj da ne izgube još četiri ili pet godina nego da sudjeluju u vlasti te da odlučivanjem u vlasti dođu do rješenja problema koji godinama čekaju na rješavanje.

Upitan vjeruje li da će nova vlada starih partnera HDZ-a i Mosta biti čvršća i dugoročnija od prošle samo zato što je došlo do personalne promjene u vrhu HDZ, Pupovac je ocijenio da to ovisi o Mostu, koliko će on biti pouzdan koalicijski partner.

- Ako ne bude pouzdan koalicijski partner puno će riskirati. Drugim riječima, može riskirati toliko da nestane s političke scene, a HDZ ne mora pri tome izgubiti vladu, rekao je Pupovac.

Na konstataciju da će krajnja desnica u Hrvatskom saboru izgleda imati samo jedan mandat, Pupovac je naveo da hrvatska politička slika nije tako jednostavna kao što se prikazuje jer ipak u nekim strankama, koje su dobile značajan broj mandata, ima politika koje su poprilično desne,

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:08