MATIJA POSAVEC

UTJECAJNI HNS-ovac 'Službenih razgovora s HDZ-om nije bilo, ali ako nas pozovu, odazvat ćemo se, to je stvar političke kulture'

 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Šef međimurskog HNS-a, međimurski župan i predsjednik stranačkog Središnjeg odbora Matija Posavec gostovao je u utorak u trećem Dnevniku HRT-a te prokomentirao tvrdnju predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i neke neslužbene informacije o poslijeizbornoj komunikaciji između vrha dviju stranaka.

- HNS se nije nudio nikome, a prihvaćanje poziva od strane HDZ-a, ako do njega dođe, je razina političke kulture. Ne vidim ništa loše u tome, rekao je Posavec.

- Službenih razgovora nije bilo, niti je predsjedništvo stranke zasjedalo nakon izbora. Što se tiče neformalnih kava...Hrvatska je mala zemlja, a to su bili neformalni razgovori - rekao je Posavec.

Smatra kako će novu Vladu ipak sastaviti HDZ i Most.

- HDZ i Most će sastaviti Vladu jer imaju legitimitet za to. Nadamo se da će do sastavljanja doći čim prije. Definitivno treba krenuti raditi i nadam se da će Vlada biti stabilna - kazao je Posavec.

Zadovoljan je rezultatima izbora, a u stranci nedavno završene izbore tek planiraju analizirati.

- Mi u statutu stranke imamo točku da se u roku od 150 dana nakon izbora mora sazvati predsjedništvo stranke. Naš doprinos na proteklim izborima je bio preko 150.000 glasova i to treba respektirati - zaključio je Posavec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:49