ISKAŽITE SVOJ STAV

VELIKA ANKETA JUTARNJEG: HRVATSKA LJEVICA TRAŽI NOVOG LIDERA Tko bi bio najbolji nasljednik Zorana Milanovića na mjestu predsjednika SDP-a?

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 12.09.2016. u 14:58

HANZA MEDIA

Tonino Picula, Siniša Hajdaš Dončić, Peđa Grbin

Zoran Milanović nakon nedjeljnog izbornog poraza objavio je kako se neće više kandidirati za predsjednika SDP-a, a ujedno je pozvao i stranačka tijela da što prije izaberu novog lidera. Statut SDP-a propisuje da stranka u roku od 150 dana nakon izbora bira novo vodstvo, ali sada se očekuje da taj proces bude nešto brži.

Milanović je SDP preuzeo u lipnju 2007. godine nakon smrti dotadašnjeg predsjednika Ivice Račana, dakle odlazi s pozicije vođe ljevice nakon devet godina i tri mjeseca. Tko bi ga mogao naslijediti?

Kao najizgledniji kandidati spominju se SDP-ov europarlamentarac Tonino Picula, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture u SDP-ovoj Vladi Siniša Hajdaš Dončić, istarski esdepeovac koji je u mandatu njihove Vlade bio na čelu saborskog Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav Peđa Grbin, ali i SDP-ov ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Sam Milanović izjavio je kako 'SDP treba jakog i energičnog vođu, ne prejudicirajući pritom da to mora biti muškarac, dapače'. Što vi mislite, tko bi trebao preuzeti SDP?

 

Izdvajamo

Iz drugih medija