MINISTAR VANJSKIH POSLOVA

GRLIĆ RADMAN: KOLINDA JE BILA JAKO BLIZU 'Pa pogledajte rezultate! Ali tako vam je u životu, pobjednik je samo jedan... Plenković? Boljeg nemamo'

Gordan Grlić Radman
 Tomislav Kristo / CROPIX

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Grlić Radman izjavio je u ponedjeljak kako su ulagali sve napore, osobito predsjednik HDZ-a, da njihova kandidatkniija Kolinda Grabar Kitarović postigne uspjeh, ali da pobjednik može biti samo jedan.

"Ulagali smo sve napore, osobito predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, da naša kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović postigne uspjeh, rekao je Grlić Radman dodavši kako je u životu tako da može biti samo jedan pobjednik.

"Kad pogledate rezultate, predsjednica je bila jako blizu. Mi ćemo napraviti analize, ocijeniti sve aspekte i vidjeti je li moglo biti bolje i u čemu se pogriješilo", rekao je Grlić Radman uoči svečanog božićnog prijema Srpskog narodnog vijeća i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Smatra kako za rezultate na predsjedničkim izborima nitko u stranci nije pogriješio.

Na upit o mnogo pretendanata na mjesto predsjednika HDZ-a, Grlić Radman je napomenuo kako je demokratsko pravo svugdje u demokratskom svijetu da bude što više osoba koje pretendiraju na mjesto predsjednika.

Ja podupirem predsjednika vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića, istaknuo je.

To su vaše tvrdnje, rekao je na novinarsko pitanje traje li u HDZ-u od sinoć "bratoubilački rat". Nema drame, u HDZ-u ima mjesta za svakoga, poručio je.

Smatra kako pozicija Anreja Plenkovića u HDZ-u nije ugrožena, jer svatko onaj koji promišlja, tvrdi, vidjet će da "mi u ovom trenutku nemamo boljega premijera".

Treba gledati i vanjskopolitičku poziciju Hrvatske, a mi jako dobro stojimo, rekao je dodavši kako nije samo pitanje voditi jednu stranku nego i državu te promicati hrvatske nacionalne interese u Europi i svijetu.

U stranci, kao i u životu i obitelji, uvijek imate nezadovoljnih i zadovoljnih, odgovorio je na pitanje ima li nezadovoljnika u HDZ-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:35