POSLAO DOPIS NA PRISAVLJE

HRT NAJAVIO VELIKO SUČELJAVANJE KANDIDATA, ALI PITANJE JE TKO SVE DOLAZI Milanović jasan: 'Doći ću pod jednim uvjetom'

 
Kolinda Grabar-Kitarović; Zoran Milanović
 Matija Djanjesic, Zeljko Hajdinjak / CROPIX

HRT je objavio da će u utorak u 21:05 sati na prvom programu HTV-a organizirati sučeljavanje svih 11 predsjedničkih kandidata. Međutim, još uvijek nije potvrđeno hoće li na sučeljavanju sudjelovati aktualna predsjednica i HDZ-ova kandidatkinja za drugi mandat Kolinda Grabar-Kitarović koja je dosad odbila sve pozive na sučeljavanje.

O sučeljavanju se upravo oglasio predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović koji kaže da je poslao službeni dopis HRT- u kojem traži garanciju da će nastupiti aktualna predsjednica jer, u suprotnom, u debati neće sudjelovati.

Milanovićev dopis HRT-u prenosimo u cijelosti.

"Predsjednički kandidat Zoran Milanović odazvat će se na debatu koju organizira HRT 17. prosinca, 2019. godine ako će u debati sudjelovati i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović koja na izborima za predsjednika RH sudjeluje kao kandidatkinja i brani svoj mandat. Ukoliko HRT kao organizator debate može potvrditi i jamčiti dolazak predsjednice Grabar Kitarović, u debati je spreman sudjelovati i Zoran Milanović te vas molim povratnu informaciju u tom smislu", stoji u dopisu.

Na Facebooku je Milanović još dopisao.

"Ali, odgovor HTV-a još čekamo. Dan uoči debate koju naveliko najavljuju, na javnoj televiziji ne žele reći dolazi li Kolinda Grabar Kitarović na debatu ili ne? Odgovorite, javite nam jer ćemo još pomisliti da se HTV dogovara s HDZ-om nama i svima iza leđa. Nećete valjda Kolindu Grabar Kitarović na stražnja vrata, po mraku dovesti na Prisavlje? Čekamo odgovor do utorka u 10 sati", piše Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:29