AKTIVNOST NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

'IZAĐITE NA IZBORE I DAJTE GLAS ZORANU' Milanovićevi simpatizeri u velikoj ofenzivi na društvenim mrežama, Kolindini poprilično neaktivni

Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović
 Marko Todorov i Darko Tomaš / Hanza Media

Drugi krug predsjedničkih izbora je uskoro pred nama, a dvoje predsjedničkih kandidata, Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović, imaju priliku u ovim posljednjim danima digitalne kampanje potencijalnim biračima, naročito onima koji su još uvijek neodlučni, predočiti razloge zbog kojih bi im trebali dati svoj glas. No, i njihovi simpatizeri iz neslužbenih grupa podrške također imaju priliku da na društvenim mrežama pokušaju uvjeriti ostale korisnike da daju glas njihovom preferiranom kandidatu. Kako su kandidati i njihovi simpatizeri iskoristili ovo preostalo vrijeme?

Kolinda Grabar-Kitarović

Kolinda Grabar-Kitarović je u svojim današnjim objavama dijelila slike sa svojih službenih skupova te je pozvala pratitelje da joj se pridruže na njima. Pritom se osvrnula i na hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije, izjavivši kako je to prilika da Hrvatska pokaže da je sposobna pokretati teme i rješavati probleme na međunarodnoj razini. Tako će Hrvatska također učvrstiti svoje nacionalne interese te će ujedno sudjelovati u stvaranju zajedničke politike Europske unije. Njeni simpatizeri iz neslužbenih grupa podrške su danas izrazito neaktivni, te orijentirani primarno na dijeljenje linkova na razne vijesti.

Zoran Milanović

Zoran Milanović je danas, u okviru svoje digitalne kampanje, manje aktivan, objavivši jedino videozapis u kojem izjavljuje da on ne radi razliku između krivih i pravih birača, jer su za njega svi oni hrvatski građani. Međutim, njegovi simpatizeri iz neslužbenih grupa podrške nastavljaju biti izrazito aktivni, pozivajući sve njegove simpatizere da ovih posljednjih dana prije drugog kruga izbora pruže aktivnu podršku Milanoviću. Naglasili su potrebu da njegovi simpatizeri na društvenim mrežama podijele videozapise, slike i vijesti o Milanoviću kojima bi se istaknule pozitivne strane njega kao predsjednika države, dok u isto vrijeme ističu potrebu da se podijele vijesti koje prikazuju negativne strane HDZ-a i Grabar-Kitarović. Uz to, pozivaju ostale simpatizere da razgovaraju sa svojim prijateljima koji su još uvijek neodlučni u pogledu predstojećeg glasanja, kako bi ih uvjerili da je bitno izaći na izbore i dati svoj glas Milanoviću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:15