NASTAVAK KAMPANJE

KOLINDIN SKUP U SLAVONSKOM BRODU 'Dolaskom na Pantovčak prvo smo morali pobrisati prašinu jer se ondje ništa nije radilo'

 
Kolinda Grabar-Kitarović
 Robert Fajt / CROPIX

Brodsko-posavska županija bila je subotnja stanica Kolinde Grabar-Kitarović, aktualne hrvatske predsjednice u kampanji za novi mandat. Prijepodne je sa svojim timom provela u Novoj Gradiški, gdje se družila s građanima, a dolazak u Slavoniju iskoristila je i za posjet jednom restoranu u kojem je kušala tradicionalni slavonski doručak, na kojem se osvrnula i na stanje u poljoprivredi.

- Vjerujem da naša poljoprivreda i poljoprivredna proizvodnja ima sjajnu budućnost, i u okvirima Hrvatske i Europske unije, ali moramo puno više uložiti u nju, posebno u male OPG-ove na kojima ona počiva. Moramo uložiti u tehnologiju, a vjerujem da ćemo nišu na europskom tržištu za zdrave hrvatske proizvode svakako naći – rekla je Grabar-Kitarović, pozvavši još jednom sve građane da izađu na izbore jer „želimo nastaviti rasti, želimo Hrvatsku za sve, a ne mi ili oni, želimo zajedno graditi našu budućnost.“

Nakon Nove Gradiške, predsjednica je bila u Davoru, a poslijepodne održala je predizborni skup u Slavonskom Brodu na kojem se posebno obratila Hrvatima iz bosanske Posavine, kojih je velik broj uslijed ratnih i poratnih zbivanja u susjednoj državi trajno nastanio na području drugog po veličini slavonskog grada.

- Znam da su neki od vas koji ste došli iz Bosne i Hercegovine ovdje našli novi dom i da ćete ovdje ostati, ali znam i da se neki žele vratiti, a za takve koji se žele vratiti i očuvati hrvatstvo u bosanskoj Posavini i diljem BiH ja ću uvijek biti tu, neumorni borac za vaša prava ma koliko me napadali. Nisam bitna ja nego hrvatski narod, Hrvatska i BiH kao druga domovina hrvatskog naroda – poručila je Grabar-Kitarović, osvrnuvši se i na svoj aktualni mandat.

- Između ostalog smanjila sam proračun Ureda predsjednice za 25 milijuna kuna, smanjila sam broj zaposlenih, pogotovo broj savjetnika kojih je moj prethodnik imao tri puta više, a ne vidim da su išta radili, jer smo dolaskom u ured prvo morali pobrisati prašinu, jer se tamo ništa nije radilo. Gledajući ovdje u fotogafiju prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana mogu reći da u njega gledam kao na svoga učitelja, kao nekoga iz svoje obitelji i voljela bih vjerovati da je ponosan na mene i vas, jer živimo ovu Hrvatsku koju je on želio. On je zacrtao slobodu, samostalnost, članstvo u EU i NATO-u, a mi idemo dalje u prosperitet i izgradnju međunarodnog imidža RH – istaknula je Grabar-Kitarović.

Na upit novinara Grabar-Kitarović je komentirala i česte napade dvojice glavnih protukandidata Zorana Milanovića i Miroslava Škore, te njeno povlačenja iz takve retorike.

"Ja sam uvijek bila takva. Jučer Josipović, danas Škoro, sutra Milanović. Pa dokle će to tako, ne prema meni kao kandidatkinji, nego prema ženama općenito. Idemo razgovarati o programima, a ne svađati se", rekla je Grabar Kitarović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:34