ŽUSTRA KAMPANJA

MILANOVIĆ 'Gordan Jandroković je tajni agent 808. Kolindina izjava o poslu za tisuće eura? Ne bih htio biti sarkastičan da me ne optuže za seksizam'

 
Zoran Milanović
 Davor Pongracic / CROPIX

Predsjednički kandidat SDP-a i drugih stranaka Zoran Milanović pojavio se jutros pred novinarima u društvu Gorana Aleksića iz SNAGA-e. Pričao je bivši premijer o slučaju kredita u švicarskim francima, ali nije propustio komentirato ni sinoćnji skup protukandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović, kao ni odgovoriti predsjedniku Sabora i glavnom tajniku HDZ-a Gordanu Jandrokoviću.

"Ne bih sada mogao biti sarkastičan, bojim se da me ne optuže za seksizam. Slika govori više od riječi. Ono što smo vidjeli govori za sebe", izjavio je Milanović upitan da komentirao predsjedničinu tvrdnju da je u dogovorima s drugim državama da Hrvati rade preko interneta i zarade 8.000 eura plaće.

"Ne mogu, što god kažem bit će pregrubo. Naprosto, to nije program. I predsjednik ne smije zavaravati javnost programom, jer to je laž", poručio je Milanović, a prenosi N1.

"Kada vam kažem što je moj program, govorim o ovakvim stvarima. To je snaga tog programa. Dakle, što sam radio ranije i što ću raditi kasnije. Garantirano, kada me građani izaberu neću pomahnitati, kao što je predsjednica na određeni način izašla iz tračnica i kao što je jedan drugi kandidat planira. Protiv toga ću se boriti kao običan građanin, to je tiranija", poručuje predsjednički kandidat SDP-a.

Iako je na prvu rekao da neće komentirati izjave Gordana Jandrokovića, Milanović ipak nije propustio 'podbosti' predsjednika Sabora.

"To je opet pokušaj da se izazove kavga. On je tajni agent 808, toliko je dobio preferencijskih glasova i predsjednik je Sabora, ja ne bih polemizirao. Ti si predsjednik Sabora, nas dvojica ćemo morati stajati kraj iste zastave, kada budem predsjednik. Ne želim da taj prostor bude toliko toksičan", izjavio je Milanović.

Osvrnuo se potom na razdoblje kada je bio premijer i kako se njegova Vlada nosila s problemom kredita u švicarskim francima.

"Moja podrška je bila najkonkretnija dok sam bio premijer. Mi smo u tri navrata mijenajali situaciju s frankom, koju su nam nepoduzimanjem i neradom uvalili prethodnici. U četiri godine mi smo se pozabavili kamatnom stopom, tečajem franka i na kraju konverzijom što je dovelo do tog da je, prije svega, spašeno tisuće hrvatskih obitelji. To ja držim demografskom politikom jer ljude ne mogu tjerati i učiti ih kako da vode svoj privatni život. Taj obraz nemam", kazao je Milanović, prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:50