POZVAO SIŠČANE DA MU DAJU GLAS

MILANOVIĆ NA PREDIZBORNOM SKUPU U SISKU 'HTV priprema sučeljavanje kao da priređuje talent show Hrvatska traži zvijezdu'

 
Zoran Milanović
 Mate Piskor / CROPIX

Predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović zadnje sate prije HTV-ovog sučeljavanja svih predsjedničkih kandidata proveo je u Sisku.

Na predizbornom skupu organiziranom u izložbenoj dvorani Gradskog muzeja Sisak, istaknuo je kako je najbolja demografska mjera uređena država i dobra vlast te da mnogi mladi zbog toga bježe, zbog osjećaja duboke nepravde i beznađa. Pozvao je Siščane da izađu na izbore i daju njemu povjerenje, jer ima iskustvo, stav, karakter, poštenje da stavi u službu hrvatskim građanima, da se oni osjećaju ugodno u svojoj zemlji.

Osvrnuo se i na sučeljavanje predsjedničkih kandidata, koje HTV organizira kao da, kako kaže, priređuje show „Hrvatska traži zvijezdu”.

- Nakon 50 sekundi odgovora moram u preostalih deset sekundi razmišljati kako završiti istup, jer smo svi dobili po minutu za odgovore. Kada tražite obični posao dobijete duže vremena za odgovor, a za ovako odgovorni posao imate samo minutu da građanima objasnite svoje stavove, kao da smo u nekakvom talent showu, rekao je Milanović.

Sisak 17.12.2019. Predsjednicki kandidat SDP-a Zoran Milanovic zadnje sate prije HTV-ovog suceljavanja svih kandidata proveo je u Sisku. Na predizbornom skupu orgabniziranom u izlozbenoj dvorani Gradskog muzeja istaknuo je kako je najbolja demografska mjera uredjena drzava i dobra vlast te da HTV organizira debatu predsjedenickih kandidata kao da radi show
Mate Piskor / CROPIX

Naglasio je kako ne treba povećavati ovlasti predsjednika, nego ih čak i umanjiti, odmaknuti predsjednika od izvora novca da nikada ne bude u prilici nekome vraćati dugove. Osvrnuo se i na vojsku, naglasivši kako Hrvatskoj vojsci nije mjesto u Afganistanu, ali ni na hrvatskoj granici.

- Što će tamo, kloferima dočekivati migrante ili im puštati Kolindine i Plenkovićeve govore. Čuvanje granice posao je policije, koja nije dovoljno pripremljena niti opremljena za taj posao, zaključio je Milanović.

Govoreći o aktualnoj predsjednici, Milanović je istaknuo kako ona nije lojalna ni HDZ-u koji joj je sve dao.

- Dobro ste čuli, može se biti nelojalan i HDZ-u, rekao je Milanović.

Dotaknuo se i 'sramotnog debakla' oko nabavke rabljenih zrakoplova od Izraela, koji je odjednom, kako je rekao, postao strateški partner Republike Hrvatske.

- Predsjednica je pozivala DORH da hapsi odgovorne za remont MiG-ova u Ukrajini. To je posao koji je koštao 15 milijuna eura, a rezultat je da su jedini vojni zrakoplovi koji u Hrvatskoj lete upravo ti MiG-ovi. Tu su bili da dočekaju hrvatsku predsjednicu i nogometnu reprezentaciju, zaključio je Milanović.

Predizbornom skupu Zorana Milanovića u Sisku nazočio je i predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:58