REAKCIJA

MILIJAN BRKIĆ O HRVATICI OSUĐENOJ ZA OTMICU AMERIČKOG AVIONA 'Julienne Bušić? Ona je hrvatska heroina i na njezinu podršku smo jako ponosni'

Milijan Brkić
 Goran Mehkek / CROPIX

Kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu Republike i aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak poslijepodne održala je predizborni skup u Sesvetama, a podršku su joj u sportskoj dvorani u Novom Jelkovcu došli dati ključni ljudi iz Vlade, HDZ-a te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Na skup je oko 16 sati došao predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković, zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, ministri Marko Pavić, Josip Aladrović, Nina Obuljen Koržinek, Mario Banožić, potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner, šef zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić...

Na predizbornom skupu Kolinde Grabar-Kitarović u Sesvetama još jednom se danas ''povuklo'' i pitanje podrške Julienne Bušić Kolindi Grabar-Kitarović.

Na pitanje Andrije Jarka reportera Dnevnika Nove TV, Milijan Brkić je rekao: ''Julienne Bušić je hrvatska heroina i na njezinu podršku smo jako ponosni''.

Poruka podrške Julienne Bušić objavljena je na službenoj internetskoj stranici predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović.

Na pitanje može li podrška Julienne Bušić naštetiti odnosima SAD-a i Hrvatske, i bi li ju on kao premijer prihvatio i javno reklamirao, Plenković danas nije želio odgovoriti.

Julienne Bušić sudjelovala je u otmici američkog putničkog zrakoplova 1976., zbog čega je bila osuđena na doživotni zatvor. Puštena je iz zatvora 1989. nakon 13 godina provedenih iza rešetaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 13:59