PREDSJEDNIČKI IZBORI

PLENKOVIĆ O KOLINDINIM IZJAVAMA 'Ja bih se više zabrinuo za istupe njezinih konkurenata, koji ne znaju baš previše o političkom sustavu i ovlastima'

Andrej Plenković
 Ronald Goršić / CROPIX

Premijer Andrej Plenković iz Koprivničko-križevačke županije komentirao je kampanju za predstojeće predsjedničke izbore, kao i izjave kandidatkinje HDZ-a i aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Upitan za komentar predsjedničine izjave na predizbornom skupu da ima dogovore s državama da mladi Hrvati rade preko interneta i zarađuju 8.000 eura, Plenković je rekao da misli da je ta izjava već pojašnjena.

- Koliko sam ja razumio, riječ je o referenci na razgovore koje je predsjednica vodila s dužnosnicima i državnicima Izraela, za djelatnost ljudi koji bi poslove obavljali u ICT sektoru, rekao je Plenković, prenosi N1.

Što se tiče donacija za kampanju Kolinde Grabar-Kitarović, Plenković je rekao da mu se čini da je sve kako treba biti. I on je sam predsjedničinu kampanju pomogao s 10.000 kuna, kako su učinili i neki drugi članovi HDZ-a. Novinari su ga pitali radi li se o stranačkoj odluci o iznosu koji će se donirati za predsjedničinu kampanju.

- Mislim da je, što se tiče podrške predsjednici, HDZ na svim mogućim razinama, na svim stranačkim tijelima podržava, sudjeluje u kampanji i u financiranju. Odluka tko će i od članova osobno pridonijeti je individualna odluka koja ni na koji način nije koncertirana ili orkestrirana bilo kakvom stranačkom stegom, rekao je Plenković.

Na pitanje smeta li mu što često mora opravdavati izjave koje predsjednica daje u kampanji, Plenković je rekao: - Ja bih se više zabrinuo za ono što se nudi na tržištu kao alternativa i konkurenti. Mislim da konkurenti, za razliku od nje, ne znaju baš previše niti o političkom sustavu, ovlastima ili politici koju bi vodili.

Što se tiče predsjedničina izbjegavanja sučeljavanja, Plenković je rekao da to "dosad nisu primijetili".

Komentirajući izjavu ministra državne imovine Banožića, koji je rekao da tko nije za Kolindu Grabar-Kitarović, nije za HDZ, Plenković je rekao da nema potrebe pojašnjavati stav bilo kojega ministra.

- Važno je da HDZ, sva tijela, svi članovi podržavaju Kolindu Grabar-Kitarović, rekao je Plenković, javlja N1.

Upitan što ako se pojave neki članovi koji ne podrže aktualnu predsjednicu, Plenković je rekao:

- Ja koliko znam još uvijek je glasanje tajno u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:04