IZBORNI DEBAKL

POLITIČKI KRAH KOLAKUŠIĆA Nakon debakla na predsjedničkim odustaje od parlamentarnih izbora: 'Tko se ne drži riječi nije dostojan biti političar'

 
Mislav Kolakušić
 Marko Todorov / CROPIX

Kao što je tijekom jutra i najavljeno, nezavisni kandidat na predsjedničkim izborima i hrvatski europarlamentarac Mislav Kolakušić se nekoliko minuta iza podneva obratio javnosti putem Facebooka.

Dan nakon debakla koji je doživio na predsjedničkim izborima Kolakušić je zahvalio volonterima i biračima poručivši da su svi skupa dali sve od sebe.

"Ova politička priča se nastavlja, ali kao što sam ranije rekao nećemo sudjelovati na sljedećim parlametarnim izborima kao politička opcija. Onaj tko se ne drži svoje riječi nije dostojan biti političar", napisao je Kolakušić.

Dodao je i da iskreno vjeruje da će za "nekoliko godina doći vrijeme u kojem će građani zazivati promjene".

Podsjetimo, Kolakušić je u prvom krugu izbora osvojio 5,87 posto glasova. Kolakušiću je glas dalo gotovo 112 tisuća birača, no to mu ipak nije bilo dovoljno za iznenađenje na izborima, a riječ je i o daleko manjem broju glasova od minimuma, 600.000 glasova, koji je navodio kao svoju ambiciju za nastavak političke karijere.

Jutros je na Facebook stranici 'Građani za Mislava Kolakušića', koja se povezuje s ovim hrvatskim europarlamentarcem, objavljena zahvala svim građanima koji su dijelili njegove objave, skupljali potpise i promatrali izborni proces.

"Izbori su završeni, građani Hrvatske su rekli svoje", stoji u objavi.

"Vi ste svojim djelom pokazali da istinski želite promjene u Hrvatskoj i zato velika hvala", stoji na Facebook stranici 'Građani za Mislava Kolakušića'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:50