DIP POTVRDIO

PREDSJEDNIČKI IZBORI PONAVLJAJU SE NA JEDNOM BIRAČKOM MJESTU Sad se zna zašto su kasnili rezultati iz Barilovića: Evo što su našli u glasačkoj kutiji

Izbori / Ilustracija
 Niksa Stipanicev / CROPIX

Državno izborno povjerenstvo (DIP) potvrdilo je u ponedjeljak da će se izbori za predsjednika države ponoviti na jednom biračkom mjestu u Karlovačkoj županiji, iako to neće utjecati na rezultate prvog kruga.

Izbori će se ponoviti u nedjelju, 29. prosinca na biračkom mjestu broj 9 u općini Barilović, gdje je u glasačkoj kutiji nađeno šest listića više od broja birača koji je pristupio glasovanju, rekao je član i glasnogovornik DIP-a Slaven Hojski.

Naveo je kako je na tom biračkom mjestu upisano 209 birača, glasovao je 31, a u kutiji je pronađeno 37 listića.

Izbori, koji ni na koji način ne mogu utjecati na izborni rezultat, ponavljaju se zbog odredbe Zakona o izboru predsjednika Republike.

Ta odredba kaže da će se, ako se kod prebrojavanja glasova utvrdi da je glasovao manji broj birača od broja glasova u kutiji, birački odbor raspustiti, a glasovanje ponoviti.

Birački odbor smo raspustili i imenovali novi, glasovanje će se na tom biračkom mjestu ponoviti 29. prosinca, rekao je Hojski.

U provedbi nedjeljnih izbora za predsjednika države sudjelovala su 6.533 biračka odbora u zemlji i inozemstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:01