DIGITALNA KAMPANJA

UŽARILE SE DRUŠTVENE MREŽE NAKON DRUGOG KRUGA IZBORA Milanovićevi birači euforični, Kolindini ekspresno prokazali glavnog krivca za poraz

Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović
 CROPIX

Rezultati drugog kruga predsjedničkih izbora su pred nama! Prema njima, novi predsjednik Republike Hrvatske je Zoran Milanović: Njegov uspjeh, kao i postotak glasova koji je dobila Kolinda Grabar-Kitarović, predstavljaju rezultat mnogih čimbenika, a pogotovo njihovih predsjedničkih kampanja. Pritom je, u sklopu kampanja, bitan element bila i digitalna kampanja na društvenim mrežama, u kojoj su kandidati imali mogućnost direktnog komuniciranja sa svojim pratiteljima.

Međutim, osim službenih izjava kandidata na njihovim službenim stranicama, bitnu su ulogu imali i simpatizeri iz neslužbenih grupa podrške, koji su svakodnevno dijelili objave, informacije i vijesti ostalim korisnicima društvenih mreža, kako bi svojem preferiranom kandidatu osigurali što veću digitalnu i glasačku podršku.

Kako su u konačnici kandidati i simpatizeri reagirali na društvenim mrežama na ostvarene rezultate?

Kolinda Grabar-Kitarović

Kolinda Grabar-Kitarović se još uvijek nije oglasila na svojim službenim stranicama na društvenim medijima. No njeni simpatizeri iz neslužbenih grupa podrške su zato izrazito aktivni i nezadovoljni. U svojim objavama tako neprestano iskazuju svoje razočaranje i ljutnju, navodeći kako Grabar-Kitarović nije zaslužila izgubiti predsjedničke izbore, da su ovakvi rezultati negativni za Hrvatsku te da neće priznati Milanovića za predsjednika.

Kao glavnog krivca za ovakve rezultate navode Miroslava Škoru, za kojeg tvrde da je svojim djelovanjem razjedinio hrvatsku desnicu i time pomogao Milanoviću, kao i sve građane koji nisu izašli na glasanje ili su poništili svoj glasački listić.

Unatoč svemu, čestitali su unutar neslužbenih grupa svim simpatizerima koji su javili da su svoj glas dali Grabar-Kitarović, kojoj su se ujedno zahvalili na svemu što je napravila u svom mandatu.

Zoran Milanović

Zoran Milanović se na svojoj službenoj Facebook stranici obratio gotovo odmah po završetku izborne šutnje, zahvalivši se svojim volonterima i podržavateljima na podršci. Također je objavio uživo prijenos dočeka rezultata te je izjavio kako se nada da je njegova pobjeda unijela povjerenje u hrvatsko društvo.

U neslužbenim grupama podrške su njegovi simpatizeri izrazito euforični, zadovoljni i slavljenički raspoloženi. Objave i komentari su ispunjeni čestitkama Milanoviću, ali i svim simpatizerima i grupama podrške koje su neprestano podupirale Milanovića na društvenim mrežama.

Pritom su takve pohvale simpatizerima pratile izjave kako su se borili žestoko, ali da se u konačnici sav njihov trud isplatio. Zahvalili su se i biračima iz Irske, koji su u grupama podrške objavili da su glasali za Milanovića, kao i svim hrvatskim gradovima u kojima je Milanović dobio većinu glasova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:45