ODLUČIO KOME ĆE DATI GLAS

VIDEO: CULEJ SE SA ŠKOROM DRUŽIO UZ ČOBANAC 'Bude li iz HDZ-a pritisaka na mene, morat ću objaviti sve što znam'

 
Stevo Culej
 Goran Mehkek / CROPIX

HDZ-ov saborski zastupnik Stevo Culej u srijedu se pojavio u Višnjevcu, rodnom mjestu predsjedničkog kandidata Miroslava Škore, gdje su obojica kušali čobanac, a Culej je za emisiju "Bujica" Velimira Bujanca, TV voditelja koji aktivno podupire Škoru i njegovu kampanju, komentirao nadolazeće predsjedničke izbore.

- Svoj glas dat ću Miroslavu Škori zato što je on čovjek, ako pobijedi, koji će biti izbor hrvatskoga naroda, a nikako ne neke političke stranke - izjavio je Stevo Culej u Višnjevcu.

Kad su ga pitali što misli o činjenici da aktualna predsjednica i kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović u pet godina svojega mandata nije pomilovala nijednog hrvatskog branitelja, Culej je kratko odgovorio: "Uopće ništa vezano uz njezin rad ne želim komentirati, niti je uzdizati".

A o Škorinoj izjavi kako bi pomilovao Tomislava Merčepa rekao je:

- To je vrlo pozitivno. Hrvatsko pravosuđe nije uspjelo po zapovjednoj odgovornosti osuditi nijednog od onih koji su zapovijedali užasima u napadima na Hrvatsku, ali su zato pronašli Merčepa i druge hrvatske branitelje kojima su sudili i presudili.

Culej je također poručio kako se ne boji sankcija u HDZ-u zbog potpore Škori: - Nalazimo se u Višnjevcu, sto metara odavde je kuća ratnog ministra unutarnjih poslova Ivana Vekića, kojemu je jučer bila peta obljetnica smrti. I on je dvaput bio izbačen iz stranke, mada mu nikad nisu dali obrazloženje zašto. Tako da me to uopće ne zabrinjava.

Na pitanje podupiru li i drugi HDZ-ovci Škoru, Culej je rekao:

- Ne bih o tome, ukoliko ne bude nekih posebnih pritisaka... Tad ću morati objaviti sve ono što znam - zaključio je Stevo Culej, koji je apsolutno uvjeren u to da će Škoro biti novi hrvatski predsjednik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:46