NESUĐENA DEBATA NA N1

VIDEO: GRABAR-KITAROVIĆ GREŠKOM POZVALA BIRAČE DA NA GLASAČKOM LISTIĆU ZAOKRUŽE - MILANOVIĆA 'Pozivam vas da na listiću zaokružite broj 1'

 
Kolinda Grabar-Kitarović
 Robert Fajt / CROPIX

Aktualna predsjednica i kandidatkinja HDZ-a za novi mandat na toj dužnosti Kolinda Grabar-Kitarović gostovala je u nedjelju ujutro na televiziji N1 gdje je trebala sudjelovati u debati zajedno s predsjedničkim kandidatom Zoranom Milanovićem. Međutim, u studiju se pojavila samo ona pa je voditeljica i urednica Nataša Božić Šarić odlučila napraviti iintervju s njom u kojem je postavljala pitanja kao što je bilo inicijalno zamišljeno u debati.

Glavne teme koje su prošli odnosile su se na program kandidatkinje, vanjsku politiku i obranu, no dotaknuli su se brojnih aktualnosti, uspjeha u minulom mandatu, odnosa s protukandidatima, Milana Bandića, branitelja, problema iseljavanja, migranata… Na koncu se predsjednica direktno obratila biračima i pozvala ih da zaokruže njezino ime na izborima 5. siječnja, no rekla je krivi redni broj.

- Dragi birači, pozivam vas da izađete na izbore 5. siječnja i date glas za Hrvatsku koja nastavlja proces rasta i razvoja, za Hrvatsku koja zna i može bolje, Hrvatsku koja je ponosna na svoje vrijednosti, koja ne osjeća kompleks manje vrijednosti u svijetu, nego je ravnopravan sugovornik. Pozivam vas da na listiću zaokružite broj 1, Kolinda Grabar-Kitarović - poručila je.

No, pod brojem jedan na ponovljenim izborima za predsjednika Republike Hrvatske nalazi se SDP-ov kandidat Zoran Milanović. Kako su iz Državnog izbornog povjerenstva objavili nakon što su stigli službeni rezultati prvog kruga izbora:

- Kandidatkinja i kandidat za predsjednika Republike Hrvatske u ponovljenim izborima su:

  1. Zoran Milanović
  2. Kolinda Grabar-Kitarović, s obzirom da su u prvom krugu glasovanja dobili najviše glasova.

DIP se ovaj put nije vodio abecedom prilikom slaganja biračkog listića, već brojem glasova koji su kandidati dobili u prvom krugu.

Lapsus su već primijetili neki Milanovićevi kolege iz SDP-a.

- Hvala Kolindi na pozivu biračima da zaokruže broj 1 na glasačkom listiću - Zorana Milanovića - napisao je Milanovićev šef kampanje Orsat Miljenić na Twitteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:19