ODJECI SUČELJAVANJA

VIDEO: KAKO JE GLASNOGOVORNIK STOŽERA IZVEO PREDSJEDNICU IZ ZGRADE HRT-a Zoltan Kabok 'spašavao' Kolindu od pitanja nakon incidenta njezina savjetnika

 
Kolinda Grabar Kitarović i glasnogovornik Zoltan Kabok
 Boris Kovačev / CROPIX

Samo nekoliko trenutaka nakon što je Tomislav Madžar, savjetnik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović napao Zorana Milanovića na HRT-u, zasjenivši dijelom dvosatno sučeljavanje na HRT-u, Grabar-Kitarović izašla je iz studija.

Novinari su je čekali kako bi zabilježili kratku izjavu kako je zadovoljna tijekom sučeljavanja. Naravno, zanimalo ih je i kako komentira istup svog savjetnika, no tu je "uskočio" glasnogovornik njezinog stožera, bivši novinar Zoltan Kabok.

Vidjelo se da Grabar-Kitarović (još) nije znala za incident jer se dogodio netom prije izlaska iz studija, a Kabok ju je izveo iz zgrade HRT-a i ponavljao "hvala, hvala", spasivši je tako od daljnjih pitanja. Jedino što je rekla je da nije vidjela incident.

Inače, u svojoj izjavi je potvrdila da je bila u Kontinental prijevozu nekoliko mjeseci, ali kaže da nije primila nikakav novac.

Podsjetimo, Madžar je Milanovića napao u trenutku dok je on komentirao propalu tvrtku Kontinental prijevoz u čijem je Nadzornom odboru bila Kolinda Grabar-Kitarović.

Milanović je rekao da je podatak da je Grabar Kitarović 90-ih bila u nadzornom odboru tvrtke Kontinental prijevoz Leona Sulića, osuđenog tajkuna kojeg je kao predsjednica pomilovala, dobio iz Trgovačkog suda. Dodao je da se o tome piše već nekoliko dana, to nije demantirano.

"Ta firma je devastirana, 20 milijuna kuna je pokradeno, to je bila nagrada za HDZ-ovce”, rekao je Milanović novinarima, dodavši da je to njegova građanska dužnost.

"Jedino što me iznenadilo je da je gospodin Sulić bio vezan s time. To doista nisam znala", rekla je Grabar Kitarović.

Podsjetivši da je to bilo tamo negdje 94, 95. rekla je da je na to već sasvim zaboravila. "Ubrzo sam otišla na diplomatski mandat tako da sam sama istupila iz tog nadzornog odbora", ustvrdila je.

Komentirajući samo sučeljavanje kazala je da svatko ima pravo na svoj stil, ali da je njoj stil Milanovića i rječnik koji koristi vrlo neobičan.

"Mislim da je puno toga što izgovori neprimjereno, odnosno nevezano uz temu, a da se same teme dotiče vrlo površno", ocijenila je. Ustvrdila je da je Milanović izveo puno konstrukcija koje uopće ne stoje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 15:22