IZJAVA O ORMARU

ZAJEDNICA ŽENA HDZ-a OPTUŽILA ŠKORU ZA SEKSIZAM 'U nedostatku argumenata i programa pokušao je predsjednicu diskreditirati na temelju spola'

 
Kolinda Grabar-Kitarović i Miroslav Škoro
 CROPIX

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro je, odgovarajući na napad predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da je tamburao po Americi i bio u ormaru devedesetih, u intervjuu za Dnevnik.hr upitao kandidatkinju HDZ-a za drugi mandat što je točno ona radila u njegovom ormaru devedesetih.

Škorina izjava nije se svidjela Zajednici žena HDZ-a 'Katarina Zrinski' za koju smatra da je seksistički ispad.

"Ni u najžešćim političkim debatama, barem među pristojnim ljudima, nije prihvatljivo omalovažavati protukandidatkinju samo zato što je žena i iznositi seksističke aluzije", kažu iz Zajednica žena HDZ-a.

Tvrde da je Škoro u nedostatku argumenata i programa pokušao predsjednicu diskreditirati na temelju spola.

Priopćenje Zajednice žena HDZ-a 'Katarina Zrinski' prenosimo u cijelosti:

"Zajednica žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ najoštrije osuđuje seksistički ispad Miroslava Škore, koji skandaloznom izjavom da mu je „predsjednica bila u ormaru“ vrijeđa ne samo predsjednicu RH, već cijeli ženski rod. Ni u najžešćim političkim debatama, barem među pristojnim ljudima, nije prihvatljivo omalovažavati protukandidatkinju samo zato što je žena i iznositi seksističke aluzije. Škoro je nakon ovoga vulgarnog izgreda izgubio svako pravo da ga se naziva „gospodinom“. U nedostatku argumenta i programa pokušao je predsjednicu diskreditirati na temelju spola, no time je - na vlastitu žalost - samo demonstrirao svoje prostaštvo, primitivizam, iskompleksiranost i manjak osnovne kulture", stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:28