SVI SE SPREMAJU ZA VEČER

ZATIŠJE UOČI BURE NA SUČELJAVANJU? Dnevni osvrt na digitalne predsjedničke kampanje: Kolinda i Milanović se međusobno kritiziraju, fanovi neaktivni

 
Zoran Milanović i Kolinda Grabar Kitarović
 Bruno Konjević / Davor Pongračić / Hanza Media

Kako se drugi krug predsjedničkih izbora približava, dvoje preostalih kandidata, Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović, nastavljaju s aktivnostima u okviru svojih digitalnih kampanja. Njihove objave na društvenim mrežama sada skoro uvijek uključuju i kritike svojeg protukandidata te naglašavanje vlastitih sposobnosti i superiornosti kao predsjedničkog kandidata.

Kako se kandidati međusobno komentiraju te što njihovi simpatizeri iz neslužbenih grupa podrške misle o njima?

Kolinda Grabar-Kitarović

Kada je u pitanju aktivnost na društvenim mrežama, Kolinda Grabar-Kitarović i njeni simpatizeri danas su slabije aktivni. Grabar-Kitarović se zahvalila Davoru Ivi Stieru na javnoj podršci, ponovno naglasivši kako je s njom Hrvatska nacionalno i međunarodno snažna, dok je s drugima podijeljena i slaba. Pritom je također izjavila kako se Hrvatska s njezinim gubitkom na izborima vraća u podijeljenost, pozivajući pratitelje da glasaju za nju kako bi se takva situacija izbjegla.

Kao što je već rečeno, njeni simpatizeri iz neslužbenih grupa podrške su danas prilično neaktivni. Uglavnom nije bilo rasprava, već su se njihove objave svodile na dijeljenje linkova na pozive za daljnje skupove Grabar-Kitarović, kao i na kritike upućene Milanoviću zbog njegovih izjava o Domovinskom ratu.

Zoran Milanović

Zoran Milanović je danas također nešto manje aktivan na društvenim mrežama nego prijašnjih dana. Unatoč tome, on ipak nove objave objavljuje češće nego Grabar-Kitarović. U svojim objavama se osvrnuo na izjave Grabar-Kitarović o „pravoj Hrvatskoj“, napomenuvši kako za njega postoji samo Hrvatska svih građana. Pritom je u objavama također pozvao svoje pratitelje da glasaju za njega u drugom krugu izbora.

Njegovi simpatizeri su, slično kao i oni Grabar-Kitarović, danas bili nešto manje aktivni nego inače. U svojim objavama su uglavnom hvalili Milanovića i njegov govor na skupu u Zagrebu, dijelili linkove na nove internetske ankete te pozivali ostale glasače da glasaju za njega. Osvrnuli su se i na izjavu Grabar-Kitarović o tome kako je njezin suprug odbio status hrvatskog branitelja kada mu je to bilo ponuđeno, smatrajući takav način postajanja braniteljem izrazito kontroverznim te zahtijevajući od Grabar-Kitarović da otkrije tko je njenom suprugu „ponudio“ status branitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:36