SEKSOPOLIS

Koje nam poruke šalje rit majke Hadid?

 Instagram

Kako je divno, magično svitanje na jezeru, voda je malo hladna, ali ovo je najbolji način za povezivanje s Majkom Zemljom…” napisala je na društvenoj mreži Yolanda Hadid, među čijim su potomstvom čak dvije poznate manekenke današnjice: Bella i Gigi Hadid. Naravno, nije joj romantičan zapis s Bodenskog jezera na tromeđi Švicarske, Njemačke i Austrije priskrbio više od pedeset tisuća lajkova, nego slika koja ide uz tekst, na kojoj je majka Hadid hrabro osvanula u tangama.

“Kakvo tijelo, bravo djevojko”, jedan je od oduševljenih komentara na koji Yolanda (53), i sama bivša manekenka, skromno odgovara da su “godine samo broj”, ne spominjući pritom da treba imati i nešto sitno novca za svu tu silnu vježbu, botoks i lajfstajl. I dok se svaki korak njezinih kćeri uzbuđeno prati i komentira, jer prošlog je ponedjeljka jedna pokazala bradavice, a druga je u srijedu osvanula u bijelim čizmicama premda je ljeto, gospođa Hadid ne želi zaostati, pa redovito objavljuje svoje slike, na veselje sljedbenika.

Ona se dvaput razvela: prvo se udala za multimilijunaša, vlasnika lanca luksuznih hotela Mohameda Hadida, za kojeg joj se, kako kaže, “svidjelo što je financijski neovisan”, ali joj je smetalo što trči za suknjama. Drugi put udala se za glazbenika Davida Fostera od kojeg se nedavno razvela, o čemu je svjedočila u reality showu “Stvarne domaćice s Beverly Hillsa”, u kojem je jedna od bogatih i dokonih zvijezda. No, koga bi od nas trebala zanimati Yolanda? Zapravo, nikoga, no ono što mene zanima jest tužna sudbina riječi na mrežama, gdje su one samo u službi nečije razotkrivene stražnjice ili dekoltea. Kao što ste primijetili, osoba se skine koliko instagramski moral dopušta, objaše svoju gumenu igračku, jednoroga ili delfina, a sve to poprati nadahnutim zapisom o suncu, moru, ljetu i koliko je sve to skupa spiritualno iskustvo.

Naravno da su stanje nečijeg duha, kao i svitanje na Bodenskom jezeru, u ovoj priči potpuno sporadični, ali Yolanda Hadid ne može napisati “evo, baš sam se malo skinula jutros za vas” jer bio bi to nedostatak dobrog ukusa. Tako da se stvarni povod - stražnjica, treba upakirati s nadahnutim tekstom, premda je savršeno jasno da baš nikoga ne zanima spiritualnost majke Hadid, nego taj njezin fenomenalan izgled u tako odmakloj dobi. To da žena koja više nema trideset nekim čudom i dalje dobro izgleda vječni je motiv društvenih mreža i portala, jer nakon dvadeset i devete trebala bi izgledati poput groblja, a nakon četrdesete - poput dvostrukog mrtvaca.

Vidi se da ni pet era feminizma nije uspjelo otopiti to čuđenje ženi koja nosi minicu poput Macronove supruge, čak i sa šezdeset godina. Umjesto da slavi rođendan u staračkom domu, stara Macronovka i dalje vozi bicikl i odijeva se šokantno, što još više dođe do izražaja kad mnogo mlađa Melanija Trump na predsjedničkom druženju osvane u haljini pristojne, midi-dužine. No, je li moguće da se baš nikada neće skinuti balast starosti sa žena, kojima je u nekoj dobi primjereno ovo ili primjereno ono, kao da je starenje neka vrsta nepristojnosti, jer žena odjednom postane nekako šiljasta, naborana, koža joj s lica visi, o grudima da ne govorimo. Eto zašto je estetska kirurgija uz pornografiju jedna od profitabilnijih grana svjetske industrije, jer u želji da izbjegnu groznoj sudbini zvanoj vrijeme, žene se okreću svojim dobrim doktorima punim ideja o tome kako da ih zalede u željenoj dobi, pa makar više nikada ne pomakle ni jedan mišić na licu.

O tome kako je lijepo zalediti sebe možda najbolje progovara “novo, novo” lice Nicole Kidman, koja se nakon višedesetljetne borbe s godinama pretvorila u vlastitu dvadeset godina mlađu rođakinju. Rijetke sretnice koje uz pomoć noža izbjegnu zubu vremena postaju heroine, pa tako i Yolanda Hadid, još jedna ikona današnjice slavi svitanje na jezeru Boden, svjedočeći o tome kako stražnjica vremešne žene i dalje dobro djeluje na oko promatrača. Ili, kako se lijepo kupajući se u hladnome jezeru povezati s Majkom Zemljom. Tako je, ako vam se tako čini, rekao bi Pirandello, zaboravljeni tip s juga Italije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:25