OŠTRI REZOVI

KOMENTAR BORISA VLAŠIĆA Sve što o aferi SMS treba misliti i što misle u nju upleteni

 Hanza Media

Naravno da je lagao. Što rade ljudi kada ih strpaju u pritvor? Lažu. Zašto lažu? Bez veze. Zašto je Varga rekao da ga je Milijan Brkić povezao s Mamićem? Zato jer se obojica kuže u IT, još od onda kada je Brkić koristio copy-paste za onu radnju na faksu? Ili zato što gadno laže, možda ima loš smisao za humor ili otkriva opasnu aferu.

Franjo Varga je onaj bivši MUP-ovac kojeg ispituje Uskok jer sumnjaju da je izradio lažne SMS-ove za Zdravka Mamića. SMS-ovi su pokazivali da se državni odvjetnik Cvitan dogovarao sa sucem oko presude Mamiću u predmetu o muljanju s novcem. To nam je otkrio sam Mamić koji je imao te SMS-ove. Normalno je da SMS-ove dviju osoba ima i netko treći, onaj kojega spominju u prepisci. Prirodno je i da ta prepiska bude dokaz koji će osloboditi Mamića. Potom se nije dogodilo ništa pa je Mamić otišao u Bosnu i Hercegovinu, a onda dobio presudu koja bi ga odmah strpala u zatvor.

I sada se pojavila informacija da je Milijan Brkić upoznao policijskog informatičara sa Zdravkom Mamićem, a da je Varga napravio sms-ove kojima je Mamić dokazivao da je nevin i da je cijeli postupak protiv njega montiran. I još, da su Brkić i Karamarko i prije tražili informatičke usluge od Varge. A to je sve prilično neugodno jer niti je Plenković zaboravio s kime je Brkić postao ključan u HDZ-u, niti je Brkić ikada pokazao što misli o šefu koji je naslijedio Karamarka.

Da ne ispadne kako se ljudima nameću razne interpretacije istine, neka svatko izabere svoju:

- Franjo Varga: ma neću im ja sjediti sam u zatvoru. Nisam im ja Merčep da me stave u toplice, mene će stvarno strpati u Lepoglavu.

- Tomislav Karamarko: jasno je k’o dan da ja nisam u ovome. Što ja znam o sms-ovima? Ja znam Brkića, Mamića i Vargu.

- Milijan Brkić: ja da se igram lažiranjem sms-ova? Koja kriminalna ideja. Pa ja u životu nisam ništa muljao. I ono s diplomom je izmišljeno. Mene samo interesira HDZ i postavljanje Isusovih kipova pod more. Sigurno mi to Plenki podmeće, vidjet će on svoje.

- Andrej Plenković: super.

- ljevičari: znali smo, izdaja. Ako je baš trebao dokaz da ovu zemlju vodi opasna ekipa, onda je to ovaj. Da nas vodi Bero, ovo se nikada ne bi dogodilo. On to ne bi mogao izvesti. Taj bi objavio tweet: Danas je lijep dan za pisanje sms-ova.

- desničari: znali smo, izdaja. Pravi šef HDZ-a nikada ne bi dopustio da se Brkiću pakira, bez njega nikada ne bi bili HDZ.

- Plenkovićevi simpatizeri: znali smo, izdaja. Bilo je jasno da je on Karamarkov čovjek.

- simpatizeri Milijana Brkića: bagra komunistička! Sada tovare da je Brkić i iza prosvjeda protiv Plenkovića u Vukovaru i iza sms-ova koji su uvaljivali Plenkovića u aferu Borg. Njemu je samo do HDZ-a. Ali neka, vidjet će Plenki svoje drugom prilikom.

- dijaspora: samo neka je Croatije i Thompsona. Ako su naši muljali sa sms-ovima, to je zato što se nije moglo drugačije. Pa i Amerikanci tvrde da su bili na Mjesecu.

- bjegunac u Širokom: što sve neće napraviti da mi upropaste dokaze. A ovo je najveći dokaz da Hrvatska, moja druga najljubljenija domovina, nije pravna država i da se protiv mene vodi montirani neprijateljski sudski proces .

- ekonomska emigracija u Irskoj: fućka se i nama. Zato smo i otišli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:24