KOMENTAR

Leteći ministar u ljetnoj PR akciji uoči saborske rasprave o opozivu

 
Milan Kujundžić
 Tom Dubravec / CROPIX

Sve za PR, PR ni za što i eto ministra zdravstva Milana Kujundžića za gastroskopom čak u Zagvozdu! Urbi et orbi ministar je na konferenciji za novinare objavio da “ordinira po kućama”.

Dovoljno je javiti mu gdje su pacijenti, on će dojuriti i tako “pomoći preopterećenim kolegama”, dakako, sve u interesu hrvatskog zdravstva, pacijenata... No, stvarni interes je ipak čini se u ksaverskoj fotelji koju želi zadržati i nakon saborske rasprave o njegovu impičmentu. U to ime u zadnje vrijeme Kujundžić više govori o svojim liječničkim sposobnostima nego o ministarskoj “ostavštini”.

Nakon što je nedavno prekinuo sastanak sa sindikatima ne bi li “obavio ERCP pretragu” u matičnoj bolnici u Dubravi jer “pacijent je na prvom mjestu”, nije mogao odoljeti da u dnevnoj bolnici u Zagvozdu ne pokaže svoje liječničke sposobnosti. Kaže - “bilo mu je zadovoljstvo skoknuti s godišnjeg iz rodne Ivanbegovine u Zagvozd, a i kolege nisu morali dolaziti iz Splita”. Istina, javnost ne zna je li sve to bilo “po zakonu”, odnosno ima li ministar, primjerice, dozvolu za rad u drugoj bolnici “svog” ravnatelja KB-a Dubrava, bez koje je takav posao protuzakonit, ili možda vjeruje da zato što je ministar uopće ne treba “papire”.

No, ono što u toj “medikalizaciji” ministrove funkcije brine jest da se Kujundžić silno trudi dokazati javnosti da je “dobar doktor”, u što nitko i ne sumnja. Naime, reklo bi se okrenuo je pilu naopako kako bi u drugi plan pala činjenica da na njegovu u ovom trenutku primarnom radnom mjestu, ministarskom, puno toga ne štima.

Naprosto, “zamrznuo” je cijeli sustav, a to znači da su nezadovoljni pacijenti, ali i zdravstveni djelatnicu, uključujući liječnike. Pokušaj da im se “približi” “leteći” po ambulantama unaprijed je osuđen na propast. Traže, naime, djela, a to znači veće plaće, bolje uvjete rada... i još puno toga što je u protekle tri godine ministar zanemario. U tom dijelu priče potpuno je nevažan Kujundžić liječnik. Traži se, naime, bezuspješno već tri godine Kujundžić ministar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:36