NEVINA U LUDNICI

NAKARADNI ZAKONI Žena je kažnjena jer se prostituirala, a njezin partner ništa. Kako to? Što se dogodilo - možda joj je držao svijeću?

 Ilustracija

Je li seks bio preglasan, jesu li se mažnjavali uživo preko Facebooka pa su ih tako otkrili? Ne znamo. Vijest kaže da je policajac u Zagrebu u pružanju seksualnih usluga zatekao 46-godišnju prodavačicu ljubavi iz Čakovca i njezinog klijenta u luksuznom privatnom smještaju s bazenom.

Žena je dobila prekršajnu kaznu zbog kršenja članka 12. zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Prekršajni sudac osudio ju je na 600 kuna novčane kazne, ali ju je oslobodio plaćanja troškova postupka. Tko je to platio? Hajdi Karakaš Jakubin to nam ne otkriva.

Hajdi voli suspense, njezine priče iz Crne kronike pune su crnih rupa iz kojih kulja misterija. Otkud policajcu informacije? Kako je saznao? Je li ih zatekao na djelu? Ima li dokaze, je li ih slikao? O ženi saznajemo da je samohrana majka iz Čakovca. Za muškarca saznajemo da su mu inicijali I. Z, ali ne i to koliko ima godina. Odakle je, ima li djece? Je li samohran ili oženjen?

Krhko je znanje. U kratkoj novinskoj vijesti stoji da se sve dogodilo 25. listopada, i da to nije bio prvi susret I. Z-a i 46-godišnjakinje. Ljubav možda? Neka specijalna seksualna strast?

Previše je toga u magli, na rubu sumanute nadrealnosti, kako to kod majstorice Hajdi često bude.

Kopka me taj policajac. On ih je tijekom službe oko 17 sati zatekao u prekršaju. Kako to tijekom službe u luksuznom privatnom smještaju pored KB Dubrava oko 17 sati zatekneš ljude kako se ševe, i to još nezakonito? Meni se to još nikad nije dogodilo a radim godinama i svuda zabadam nos.

Vidim Spidermana i Supermana, nadlijeću Dubravu i zaviruju po kućama i neboderima, di ima da se netko ševi u po bijela dana. Kuckaju po prozoru, Spiderman i Superman, izvinite, jel vi to po članku 12, il onako?

Misterij dakle. “Postupao sam u prostoru privatnog smještaja u Dubravi, te sam kriminalističkim istraživanjem došao do saznanja da je od 25. do 26. listopada okrivljena boravila u jednoj od soba koju je unajmio I.Z. i kojem je pružala seksualne usluge. Na ruke joj je isplatio 1800 kuna. Uvidom u policijske evidencije utvrdio sam i da je već pravomoćno kažnjavana zbog kršenja čl. 12 Zakona o JRM”, rekao je policajac u sudnici. Spiderman ili Superman, ne možeš znati.

Ljubitelji trilera i ucviljene ljubiteljice socijalnih drama umjesto Spidermana tu vide iznevjerenog svodnika kako dojavljuje korumpiranom policajcu da ona njegova želi nešto zaraditi na svoju ruku. Nebitno.

Više mi tu smrdi uloga države. Žena je uhvaćena u prekršaju, a on? Držao joj svijeću? Policajac ga je legitimirao netom po izlasku iz luksuznog privatnog smještaja s bazenom u Zagrebu, piše u tekstu. Nisu ga zvali ni za svjedoka.

Da su se drogirali, skupa bi bili uhapšeni. OK, da je ona okrala njega, ne bi skupa bili uhapšeni, on bi je optuživao da ga je prevarila. Možda je i ovdje riječ o istoj stvari, žena je prevarila nevinog muškarca? Navalila na njega, dok se on nemoćno koprcao? Ne možeš biti siguran, s ovim današnjim ženama.

Žena je osuđena, a muškarac nije ni prijavljen, a u članku 12 piše da će se onaj tko se odaje prostituciji kazniti novčanom kaznom u protuvrijednosti od 50 do 200 DEM ili kaznom zatvora do 30 dana. Kako to, ona se odala prostituciji, a on nije? Ona je počinila kazneno djelo bez njega? Ako on nije sudjelovao u seksu, za što točno nju kažnjavate?

Zašto je ženi seks kazneno djelo, a muškarcu ne? Jel to iz istog vica u kojem je žena kurva, a njen partner frajer? U kulturi u kojoj je seks za muškarce nešto poželjno i pohvalno, a za žene sramotno, osim u svrhu rađanja zakonite djece. OK, teško je protiv tradicionalne zatucanosti, ali kakva je to država koja piše takve nakaradne zakone?

Homeinijeve mule ispadaju poštenije od nas. Tamo bi kamenovali i nju i njega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 18:28