PIŠE MILANA VUKOVIĆ RUNJIĆ

SEKSOPOLIS Koga briga što je Angelina na ceremoniji pudrala nos?

 Profimedia

Prije mnogo, mnogo godina gospodin Smith upoznao je gospođu Smith na snimanju i zaljubio se u nju. Tko je za to kriv? Naravno, gospođa Smith, tako bar misle brojne holivudske glumice što se vječito stavljaju na stranu jednom davno napuštene Jennifer Aniston. I dok je iz aviona vidljivo da je Brad Pitt baš kao nekoć Richard Burton prilično autodestruktivna osoba koja je iskreno priznala da mu je brak s Jennifer razorilo pretjerano uživanje droge, a brak s Angelinom preduboko gledanje u bocu, i dalje se gospođu Jolie radije gleda kao zločestu vilu iz filma “Maleficent”, kao razaračicu sreće i slične bedastoće. Naravno, ničiju sreću nije razorila Angelina na snimanju filma “Gospodin i gospođa Smith”, već se jednostavno zaljubila u Brada Pitta, kao i on u nju. Već dugo prije toga on nije bio zaljubljen u Jennifer Aniston. Stoga viktimizacija Aniston i ocrnjivanje Jolie što se nastavlja i nakon raspada braka Jolie-Pitt smiješna je, bedasta stvar, poput tračeva koje u “Vremenu nježnosti” s toliko zadovoljstva širi oko sebe debela gospođa s mnogo malih pasa oko sebe.

One se navodno i dalje ne mogu sresti na raznim crvenim tepisima. Ramena im se ne mogu očešati. Ne mogu se pogledati. A sve to zato što je Brad u braku s Jennifer bio cijelo vrijeme drogiran, a kad je napokon našao “pravu ljubav” s Angelinom, više se nije otrijeznio. U priči je glavni junak (ili anti-junak) on, a ne one. Njegov je odnos prema ženama specifičan, naime, nije u stanju baratati s njima ako nije u povišenom stanju. Ali s time se tabloidna publika ne može pomiriti. Najnoviji “skandal” izbio je na nedavnoj dodjeli Zlatnih globusa. Angelina je bila toliko zločesta da je pudrala nos dok je Jennifer držala govor. Zamislite, pudrala nos! Može li žena biti gora od toga? Umjesto da se cijela naćulila od znatiželje oko toga što njezina kolegica koja je nastupala kao prezenterica ima za reći, ona je nonšalantnim držanjem pokazala koliko je iskvarena i koliko su njezin humanitaran rad, kao i briga za brojnu djecu sporadični kad se usuđuje tako loše ponašati na zabavi. Tradicionalno poimanje žene kao razaračice nečije sreće (premda te sreće nije bilo ni u tragovima) ovdje se pojavljuje u punom sjaju. Jer da nije bilo Angeline, Brad bi i dandanas bio sretan s Jennifer.

Kao što bi i drugi besmisleni i promašeni brakovi opstali da ih netko nije razorio. Tako barem misle oni koji su se našli u situaciji da njihovi ocvali odnosi uvenu. Jer lakše je kriviti nekog trećeg za ono što se već ranije dogodilo između dvije osobe.

Redoslijed je jasan: najprije nešto umre unutar para, a tek tada se na sceni pojavi netko treći. Ili se ne pojavi. Zašto nešto izblijedi između dvoje ljudi, to znaju samo njih dvoje, a nikakav treći. Uglavnom je krivnja za odumiranje odnosa podijeljena, premda se može dogoditi i da bude kriva samo jedna osoba. Nakon što je odnos umro, ona osoba koja je veći oportunist potražit će neku novu “sreću” s nekom trećom osobom. To može biti, kao u slučaju Brada Pitta, unaprijed osuđeno na propast, jer morao se izliječiti od sebe samoga, ako je to moguće, a tek potom se baviti srećom. Naravno da osoba koja se drogira ili pije bez prestanka ne može nikoga učiniti sretnim, nego samo silno nesretnim.

O tome nam i svjedoči sablasni Angelinin izgled. No, nećemo ni nju viktimizirati, jer i ona je sigurno imala svoje načine na koje je činila Brada nesretnim. Sve to skupa nema nikakve veze s pudranjem nosa na dodjeli Zlatnog globusa, niti s Jenniferinim govorom.

Ona je svoju nesreću s Bradom proživjela jednom davno i ta se prošlost već odavno trebala arhivirati umjesto da je na svakom crvenom tepihu iznova aktualna. Situacija u kojoj se sumnja u bilo kakav njezin pretjerano emotivan odnos, pa i negativan, prema Angelini ponižavajuća je, prije svega za Jennifer, samim time i nepotrebna. Pa ona s Bradom nema baš nikakve veze. No, koga briga za istinu, važno je da imamo vijest.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:17