IZA KULISA

SMIŠLJENA PROVOKACIJA ZA BESPLATNU REKLAMU Hasanbegović i Esih žive u 1989. godini, to je jedini način da ostanu kakvom-takvom političkom životu

 
Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović
 Damjan Tadic / CROPIX

“Ponavlja se slika iz 1989., ponovo je na djelu stranka opasnih namjera”, “godinama se sustavno po službenoj dužnosti kriminalizira i progoni hrvatska povijesna zastava”, tako zbore Zlatko Hasanbegović i Bruna Esih koji su na zgradi u centru Zagreba, gdje se nalaze službene prostorije njihove stranke, istaknuli zastavu s hrvatskim grbom na kojem je prvo bijelo polje.

Dvojac neovisnih upire se dokazati da je riječ o povijesnom grbu, da ih državne institucije, koje zatiru hrvatsku povijest, maltretiraju i proganjaju. A zapravo je jedina prava istina da dvojac Esih&Hasanbegović proganja i maltretira sve građane ove države koji im to još sve obilato plaćaju. Jer, nije njima stalo ni do kakve zaštite hrvatske povijesti nego je riječ o smišljenoj provokaciji kojom se besplatno reklamiraju u javnom prostoru. Hrvatska povijest bilježi oko 15 povijesnih grbova. Ima i onih sa zvijezdom i kunom, sa šestokrakom zvijezdom i polumjesecom, okrunjenom lavljom glavom...

Ovom dvojcu ne pada na pamet štititi te grbove nego samo onaj za koji je svima jasno da je čista aluzija na NDH. I kad neki anonimni građanin to prijavi, zapravo ispadne budala jer policija odbija primjenjivati zakon. A u njemu jasno stoji da pravna osoba, a to politička stranka jest, mora javno isticati državni grb s prvim crvenim poljem. Sve drugo je prekršaj. I točka. Esih&Hasanbegović su kroatologinja i povjesničar i očito ne razumiju zakonske finese pa bi bilo dobro da angažiraju nekog pravnika. Ali oni to ne žele jer jako dobro žive od isticanja zastava i mijenjanja imena trgova.

Oni koji im sve to plaćaju sigurno ne. Ova država i njeni građani su u 2019. godini, a Esih&Hasanbegović žive u 1989. godini. I čine sve da tako ostane jer jedino na taj način mogu ostati na kakvom-takvom političkom životu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:58