PIŠE ROBERT BAJRUŠI

TAMAN KAD SMO MISLILI DA SMO SVE ČULI I VIDJELI, ETO KREŠIMIRA ŽUNIĆA Njegovu povijesnu izjavu teško da će itko u Hrvatskoj nadmašiti

Krešimir Žunić
 Duje Klaric / CROPIX

Uvijek kada čovjek pomisli da više nema toga što nije čuo ili vidio, demantira ga stvarnost u Hrvatskoj. Ipak, teško će netko nadmašiti obrazloženje Krešimira Žunića, koji je na suspektan način kupio POS-ov stan, što ga je jučerašnjom odlukom Vlade koštalo funkcije. Kako se radi o povijesnoj izjavi, vrijedi ju ponoviti, kao što volimo pogledati reprize zabavnih skečeva.

“Na moju sramotu jednu i pol nekretninu i dva stambena kredita, pa mene je sram koliko nemam, a ne imam! Nemam vozila, nemam pokretnina, imam jednu i pol imovinu i dva kredita. Pa što će premijer misliti o meni, majketi, kako sam sposobna čovjeka napravio, ne može sebi pripomoći, a trebao bi servisirati usluge građana”, branio se Krešimir Žunić, sada već bivši HDZ-ov vršitelj dužnosti direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), koji je sa sinom 2019. kupio stan od 53 četvorna metra u Zadru preko APN-ova programa poticane stanogradnje za samo 52.000 eura. Tada je bio zamjenik direktora APN-a, a od 22. studenoga 2019. do jučer je bio na čelu te agencije kao vršitelj dužnosti direktora.

Mnogi bi se mogli poslužiti spomenutom logikom. Recimo, ako vas uhvate u pljački banke, lijepo se izvucite obranom “majketi, mene je sram koliko nemam, a ne imam, imam jednu i pol imovinu, a dva kredita”.

Intrigantno bi bilo otkriti kako osoba čiji je mozak u stanju procesuirati ovakve argumente uopće može doći na važnu funkciju u državnoj administraciji. Ali to je u ovom trenutku manje važno. Puno je bitnije pronaći odgovor na pitanje u kakvoj državi živimo kada ministri doslovce svaki mjesec napuštaju Vladu poslije otkrića da su zatajili imovinu ili davali skupe poslove svojim pajdašima?

Eto, još se nije ohladila fotelja u kojoj je sjedio ministar zdravstva Milan Kujundžić a već je otkriveno da je i ministar obrane Damir Krstičević, koji je nekidan, kao primjer čestitosti, najavljen kao glavni Plenkovićev čovjek na unutarstranačkim izborima u HDZ-u, unio netočne podatke u imovinsku karticu.

Pokraj takvih ministara čak i gospodin Žunić ne djeluje grozno. Iza njega barem ostaju objašnjenja koja vas uspiju nasmijati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:42