KOMENTAR MARKA BIOČINE

VIDEO: Jasno je da u HDZ-u postoji veliko nezadovoljstvo, prave drame tek dolaze, a sada premijeru slijedi nova glavobolja...

 
 / CROPIX

Izbori za Europski parlament koji su se održali u nedjelju pokazali su da ankete, unatoč metodologiji koja stoji iza njih, često znaju izgledati drukčije od samih rezultata na izborima.

Tako su rezultati u nedjelju održanih izbora pokazali da se Hrvatska demokratska zajednica nalazi u dubokim problemima. To, međutim, ne znači da oporbene stranke, poglavito Socijaldemokratska partija, imaju razloga za slavlje. Dapače, obje će stranku morati uložiti puno truda i rada kako bi na svim sljedećim izborima ostvarili bolje rezultate.

Novinar Jutarnjeg lista i urednik časopisa Globus Marko Biočina ističe da su birači i na ovim izborima tražili novu, treću opciju te da su uspjeli pronaći. "Na ovim izborima to je bio Mislav Kolakušić, ali to nije nešto što do sada nismo vidjeli''

"Gubitnike ovih izbora treba tražiti među strankama lljevice i ijevog centra", kaže Biočina, koji smatra da su pogriješili što na izbore nisu izašli kao koalicija. Milan Bandić također se može smatrati gubitnikom izbora, no Biočina drži da je on specifičan političar za kojeg ne vrijede pravila koja vrijede za druge stranke.

"Njegovo ime je njegov program i iz ovih rezultata ne treba izvlačiti neke dalekosežne zaključke", pojašnjava Biočina.

U videokomentaru Marka Biočine pogledajte zašto misli da je Kolakušić u kampanji bio uspješniji od Orešković, kako je razmrvljenost lijevog centra tim strankama otežala prelazak izbornog praga i kako su Suverenisti, Nezavisni za Hrvatsku i Marijana Petir pokazali da u HDZ-u postoji nezadovoljstvo s Andrejom Plenkovićem i da bi za premijera pravi problemi mogli doći ako dođe do ujedinjenja desnih stranaka. A čovjek koji bi ih mogao ujediniti zove se - Miroslav Škoro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:17