KOMENTAR ROBERTA BAJRUŠIJA

Zapravo je sve dosadnije reagirati na Grmojine optužbe na račun Hanza medije, nisu mediji krivi za istinu o problemima u Mostu

 CROPIX

Zapravo je sve dosadnije reagirati na optužbe koje Nikola Grmoja u ime Mosta plasira na račun Jutarnjeg lista, Slobodne Dalmacije i Hanza medie. Sve izgleda poput beskonačne partije ping-ponga u kojoj novinari objave kompromitirajuće podatke po Most, a onda redovito uslijedi Grmojin odgovor koji ne sadrži protuargumente ili činjenice koje demantiraju objavljene materijale, ali kao poput jeke, uzastopno se plasira tvrdnja kako Hanza napada Mostovce jer oni pripremaju zakon koji će Marijanu Hanžekoviću izbiti nekoliko milijuna kuna na ovrhama za Hrvatsku radio-televiziju.

Robin Hood iz Metkovića u nekoliko je navrata koristio saborsku govornicu za napade na izdanja Hanze i na neki način treba priznati kako je dobro savladao pravilo prema kojem sto puta ponovljena laž postaje istina. Ali u četvrtak je napravio korak više i prvi puta zatražio saborsku stanku kako bi se iznio optužbe protiv Slobodne Dalmacije, koja je objavila kako kum Bože Petrova, Mario Bukmir, koji je nakon pritiska javnosti zbog kumskih veza s čelnikom Sabora i Mosta odustao od mjesta zamjenika direktora Hrvatskih voda, "s ulice' vlada Hrvatskim vodama". Kao i da je Bukmir djelatnice splitskog ureda Hrvatskih voda tjerao da lažiraju izvješće o utjecaju na okoliš Centra za gospodarenje otpadom Lećevica.

Grmoja će ustvrditi kako se, "nakon medijskog rata Hanza medije protiv Mosta u kampanju sada uključila i Slobodna Dalmacija”, i zaključiti da je cilj uređivačke politike “uništavanje Mosta u Dalmaciji”.

Istina je dijametralno suprotna. Posao medija je razotkrivanje istine, i mediji su najmanje krivi za probleme kroz koje prolazi Most, a i kroz koje će tek prolaziti. Nisu mediji krivi jer su otkrili kako je ugledna Grmojina kolegica prešutjela podatak da je nepažljivo vozila i usmrtila jednu osobu ili da je nekadašnji Mostov ministar dobio otkaz zbog krađe stiropora, a drugi namjestio lukrativnu sinekuru kumu Bože Petrova. Ima još toga, i dovoljno je proguglati da bi se ustanovilo koliko je trul Most. Sve ove informacije, međutim, nemaju veze s vlasnicima medija, nego s novinarima i urednicima koji rade svoj posao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:21