NEVINA U LUDNICI

ZAŠTO TOLIKI SANJAJU DA SU BILI NA MJESTU DEČKA KOJEG JE POŠEVILA ARGENTO Zastrašujuće je koliko naizgled normalnih tipova ne shvaća o čemu je riječ

Asia Argento objavila je 2013. fotografiju s Jamesom Bennettom u vrijeme kad su radili skupa, ali i u vrijeme kad se dogodio navodni spolni odnos
 Instagram

Kad sam bila mala, tetke i ujčevi pod normalno su ljubav izražavali ćuškajući me šaljivo u glavu, okrećući mi nos, istežući mi svom snagom uši. Jel znate šta je to indijanska vatra? Bolje da ne znate. Voljeni netko uhvati vam ruku pa je iskrene, dotle dok vam suze ne počnu teći, a onda čitava prostorija prasne u smijeh. O škakljanju da ne govorim, to im je bilo baš urnebesno zabavno. A probaj ti to na njima, zaradio si šamar.

Onda je moj brat dobio sina i zabranio svima da ga diraju. Okej, ako već morate izražavati svoju ljubav fizički, dajte si lupajte glavom u zid. Dijete će vam biti zahvalno što ste ga ostavili na miru.

Mislio bi čovjek da je okrutnost prema djeci ostala zakopana u prošlosti, u onim zlatnim vremenima kad su carevali nesvrstani, nestašice banana i redukcije struje. Ali ne, bešćutnost je dio ljudske prirode kao i empatija. Nažalost, njome se ljudi danas jednako diče kao onda kad su u kuću babe Štefe susjedi dolazili gledati Hajdukove utakmice. S tim da su se onda iživljavali u četiri zida, a sad zahvaljujući Facebooku mogu ponosno pred svima.

Salva uvreda i izrugivanja koju je izazvala priča Jimmyja Bennetta, dečka koji tereti talijansku glumicu Asiu Argento da ga je silovala kad je on imao 17, a ona 37, pomogla je da bolje shvatim otkud toliko bešćutnosti prema silovanim i pretučenim ženama. Djeci, imigrantima, invalidima.

Asia Argento jedna je od ikona #MeToo pokreta, među prvima je svjedočila protiv Harveyja Weinsteina, holivudskog mogula koji je desetljećima napastovao i seksom ucjenjivao glumice, tako da su svi to znali i šutjeli. Do listopada, kad su priču objavili The New York Times i New Yorker. Tim više je odjeknula priča da je Asia Argento u prosincu prihvatila nagodbu sa 17-godišnjakom koji je tereti da ga je na silu poševila. Platila mu je 380.000 dolara da šuti. U utorak je sve demantirala, a to s novcem, tvrdi, odlučio je njezin dečko, pokojni Anthony Bourdain, jer je mislio da je dečko opasan.

Asia Argento i tada 7-godišnji Jimmy Bennett prvo su 2004. u filmu po romanu JT LeRoya igrali majku i sina. Deset godina kasnije, kad je Argento 2013. doputovala u Hollywood, pozvala je Bennetta da je posjeti u hotelskoj sobi. Dovezao ga je član obitelji, ali je glumica zamolila da dečko i ona ostanu sami. Dala mu je piti prije nego što ga je krenula ljubiti itd., uključujući oralni seks i obični. Četiri godine kasnije Bennett se žali da mu je taj napad ostavio traume i doveo u opasnost mentalno zdravlje. “Traume, mentalno zdravlje!?! Pa da si normalan, a ne mala gramziva muška kučka, svaki dan, do kraja života, zahvaljivao bi Bogu što je dopustio da se to dogodi. Dabogda nikada ne ševio ništa!”, napisao mu je jedan na fejsu Jutarnjeg.

“Ajme, majko, što nemam opet 17 godina pa da mi se ovakve najslađe stvari u ovim godinama događaju”, piše drugi. “Pa kad je mali derpe… da ga je frajer pokarao, onda bi bio sretan hahahaha”, duhovit je treći. “Čuj, mentalne traume od seksa. Jbt, da sam imao ovakvih ‘problema’ u pubertetu, pa točno bi letio od sreće”, uvjeren je četvrti. I tako redom, bez iznimke. Jadne njihove žene i cure. Jadna im djeca i nećaci: jer oni znaju što je to lijepo i ugodno i za tebe.

I kako se onda čuditi što toliki ne vjeruju silovanim ženama, što brane svećenike pedofile? Zanemaruje se da su mnogi u Bostonu, piše jedan, bili u “konsenzualnom odnosu” s dječacima. To je “san svakog normalnog i zdravog tinejdžera”, ističe ova ekipa za Bennetta. Da, san svakog normalnog i zdravog je da ima seks s osobom koja mu se sviđa onda kad on hoće i onako kako hoće. I kad ta druga osoba to želi. Zastrašujuće je koliko naizgled normalnih tipova to ne shvaća. Baš me zanima, je li vam super zabavno kad uštipnete dijete tako da zaplače? Ili bi vam bilo zabavnije ako netko odalami vas? Dajte si lupite glavom o zid, molim vas, pa da se svi smijemo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:56