PIŠE PATRICIA KIŠ

DOBA VIRALNOSTI Poznati arhitekt Krešimir Rogina objavio je knjigu misli

Krešimir Rogina
 Marko Todorov / CROPIX

"Nema više revolucije, samo rebrendiranja", "Danas jedna riječ vrijedi tisuću slika", "Moj algoritam zna moj ukus bolje od mene", "Muskova energija i transport umjesto gadgeta Stevea Joba", "Strah je alibi za neaktivnost", "Trijeznost je nova pripitost" samo su neke od misli koje je zapisivao arhitekt Krešimir Rogina, i objavio ih u knjizi izdavača MeandarMedije. Knjiga je na engleskom, predgovor piše arhitekt David Mikhail, a Rogina ju je posvetio profesoru, arhitektu Ranku Radoviću.

Knjiga se djelomice vezuje na nastup ovog arhitekta s nekoliko kolega na posljednjem Venecijanskom bijenalu gdje su bili predstavnici Crne gore. Objavljen je i Roginin intervju u kojemu među ostalim objašnjava kako je gospodin arhitekt arhaično zanimanje, te kako će u budućnosti ljudi graditi preko aplikacija, na 3D printeru te među ostalim i o značenju Facebook ideologije.

Naziv je knjige "Architectural enchiridion in the age of virality", mada ga njegov kolega Mikhail u predgovoru "upozorava" da je riječ "enchiridion" mogao zamijeniti s priručnik, jer, kako kaže "nitko koga ja poznam ne bi razumio ovu riječ".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:06