PRIZNANJA STRUKE

NAGRADE HRVATSKE KOMORE ARHITEKATA Proglašeni finalisti za arhitekturu i konceptualni pothvat, a Medalja za urbanizam ove se godine neće dodijeliti

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 05.05.2017. u 10:02

Damir Žižić, Jure Živković i Studio HRG

Ocjenjivački sud godišnjih nagrada Hrvatske komore arhitekata nominirao je finaliste nagrada Medalja za arhitekturu i Medalja za konceptualni pothvat.

Od pristiglih prijava za nagradu Medalja za arhitekturu u finale je ušlo 5 projekata - Bazenski kompleks Svetice u Zagrebu (autori Vjera Bakić i Matthias Kulstrunk), hotel Amarin u Rovinju (autori Lea Pelivan i Toma Plejić), Slatkovodni akvarij u Karlovcu (autori 3LHD: Saša Begović, Marko Dobrović, Tatjana Grozdanić Begović, Silvije Novak, Irena Mažur Hranuelli, Vibor Granić, Deša Ucović, Ivana Šajn, Nevena Kuzmanić i Romana Ilić), Građevinski fakultet u Osijeku (autori Dinko Peračić i Roman Šilje) i Putnički terminal Zračne luke Franjo Tuđman u Zagrebu (autori akademik Branko Kincl, akademik Velimir Neidhardt te prof.dr.sc. Jure Radić).

Marko Mihaljević

Bazenski kompleks Svetice

 

Od prijavljenih projekata za nagradu Medalja za konceptualni pothvat Ocjenjivački sud nominirao je tri prijedloga u finale - Izložba Nenad Fabijanić Postamenti (Nenad Fabijanić), 3LHD INTERAKCIJE (3LHD) i TIME.SPACE.EXISTENCE. (Davor Mateković/PROARH).

Studio HRG

Novi putnički terminal Zračne luke Franjo Tuđman

 

Godišnje nagrade Komore arhitekata su priznanja struke za istaknuti profesionalni doprinos u područjima arhitekture, urbanizma i konceptualnog promišljanja.

Jure Živković

Karlovački slatkovodni akvarij

 

Svečano proglašenje dobitnika i dodjela nagrada održat će se u svibnju u sklopu godišnje konferencije HKA Dani arhitekata 1.0 u Rovinju. 

Robert Leš

Hotel Amarin u Rovinju

 

Predsjednik Ocjenjivačkog suda je akademik Nikola Bašić, a članovi su arhitekti Tomislav Ćurković, redoviti profesor Ante Kuzmanić, akademik Mladen Obad Šćitaroci i prof. dr. sc. Karin Šerman.

Damir Žižić

Građevinski fakultet Osijek

 

Ocjenjivački sud odlučio je ove godine ne dodijeliti Medalju za urbanizam.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo