PLATFORMA ZA MLADE UMJETNIKE

ART ZAGREB Najveći sajam umjetnina u Hrvatskoj počinje u četvrtak s više od 300 radova

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 14.05.2019. u 13:31

Art Zagreb

 

16. do 19. svibnja termin je najvećeg sajma umjetnina u Hrvatskoj koji se održava u prostoru Tehničkog muzeja u Zagrebu, gdje nas očekuje više od 300 radova, 40 umjetnika i 35 studenata.

 

Organizatori, složni u ideji da pokrenu tržište nekretnina u Hrvatskoj i da promoviraju galerije koje predstavljaju umjetnike koje zastupaju, drugu godinu organiziraju sajam kao mjesto međunarodne suradnje i platforme za mlade, domaće i strane, galerije i umjetnike, sa svrhom obogaćivanja umjetničke scene Hrvatske i regije. U sklopu izložbe bit će održana predavanja profesora s umjetničkih akademija, studenata koji sudjeluju na izložbi te domaćih i međunarodnih stručnjaka na polju umjetnosti.

Art Zagreb

Philippe Delesigne: River love

 

Osim poznatih i etabliranih umjetnika, Art Zagreb je pozvao i studente umjetničkih akademija iz Zagreba, Berlina i Venecije na sudjelovanje na skupnoj izložbi.

Art Zagreb
 

"Ovom izložbom želimo osigurati susret akademija i njihovih studenata te potaknuti međunarodnu razmjenu i komunikaciju", istaknuo je Juraj Vuglač, organizator manifestacije Art Zagreb. 

Art Zagreb

Mario Matoković: 'We all had a dream'

 

Art Zagreb je odlična prilika i za naučiti nešto novo jer nas očekuju zanimljiva predavanja 'Da bi umjetnik bio uspješan mora se znati dobro prodati', 'Što se zapravo događa u neformalnoj ekonomiji tržišta umjetnina', Kako se tržište umjetnina mijenja/će se promijeniti u digitalno doba' i 'Kako se mladi umjetnici/studenti mogu pripremiti za tržište umjetnina' na kojima će sudjelovati Darius Bork (bivši galerist, kustos suvremene umjetnosti i studentske izložbe na Art Zagrebu), Danko Friščić (prodekan zagrebačke Akademije likovne umjetnosti), Ivana Andabaka (ravnateljica HDLU-a), Stjepan Šandrk (umjetnik), Riccardo Caldura (profesor, Accademia di Belle Arti di Venezia), Hannes Brunner (profesor s berlinske akademije – Kunsthochschule Berlin Weissensee), Klemens Dreesbach (stručnjak za digitalnu transformaciju i inovacije), Jan Peter Verhagen (marketing menadžer sajma umjetnina TEFAF Maastricht) i dr.

Art Zagreb

Sebastijan Dračić: 'Sketch'

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo