SUBOTOM U GALERIJI KLOVIĆEVI DVORI

ČUDESNO VODSTVO... Julije Klović u kazališnoj predstavi upoznaje djecu s umjetnošću

 Galerija Klovićevi dvori

ZAGREB - Galerija Klovićevi dvori pokreće u sklopu svog pedagoškog programa novi format - predstave, a prva je "Čudesno vodstvo Julija Klovića" koja će se premijerno izvesti u nedjelju, 16. prosinca.

"Mali broj sati likovnog odgoja, brojne obaveze i užurbana svakodnevnica ujedinili su se protiv posjeta mladih muzejima i galerijama. Posjet izložbama shvaća se kao dodatna školska obaveza, no umjetnost uvijek treba biti i predstavljati užitak, onu dokolicu i odmor koji su nam svima potrebni", napominju iz Klovićevih dvora.

Stoga bi željeli da njihova Galerija, "barem na kratko, postane drugi dnevni boravak djeci, njihovo utočište i ugodan kauč, njihovo lijepo provedeno vrijeme".

Kako bi pokazali djeci čudesan svijet priča, asocijacija, motivacija i edukacije koje nude izložbe i umjetnost, osmišljena je predstava u kojoj je glavni lik zaštitni znak Galerije - Julije Klović, koji kroz kazališni format upoznaje djecu s umjetnošću.

U režiji Arije Rizvić i prema tekstu Nikoline Rafaj predstava je svojevrsno vodstvo kroz izložbu namijenjeno djeci, koja će dobiti osnovne upute o ponašanju u muzeju, znanja o likovnom djelu (crti, boji, kompoziciji, tehnici), remek-djelima i poznatim umjetnicima koji su predstavljeni u Galeriji.

Iz Klovićevih dvora kažu da će na duhovit i primjeren način djecu nastojati motivirati za upoznavanje s beskonačnim svijetom umjetnosti, s ciljem da im kroz interakciju s mladim glumcima, duhovite dijaloge, songove i veselu rekvizitu približe svijet umjetnosti.

Glume Ivan Čuić, Petra Svrtan, Iva Šimić Šakoranja i Denis Bosak. Vizualni identitet osmislio je ilustrator i umjetnik dječjih bajki Zdenko Bašić.

Predstave će se održavati tijekom cijele godine subotom, jedan sat prije početka likovnih radionica za djecu školskog i srednjoškolskog uzrasta, koje već niz godina vodi muzejska savjetnica Liljana Velkovski kao dio pratećeg programa aktualnih izložbi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 19:49