POGLEDAJTE NAGRAĐENE KARIKATURE

FOTO: 'ALL ABOUT ROCK & ROLL' Više od tisuću radova na međunarodnoj izložbi karikatura u Sisku

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 30.06.2016. u 12:59

MIKS 2016 Grand Prix: Krzyszfof Grzondziel (Poljska)

Grand Prix izložbe ocjenjivački sud dodijelio je Krzyszfofu Grzondzielu iz Poljske

SISAK - Druga međunarodna izložba karikatura "MIKS 2016", koja je okupila 414 autora iz 64 zemlje s 1051 radom, otvorena je u srijedu navečer u Gradskom muzeju Sisak.

Ove godine je tema „All About Rock & Roll“, a po brojnosti izloženih radova svrstala se među  vodeće u svijetu, istaknuto je na otvorenju izložbe. Kako je rekao njezin idejni začetnik karikaturist Nenad Ostojić, više nema sumnje da je Sisak postao snažni regionalni centar karikature. Priredba je posvećena uglednom, nedavno preminulom hrvatskom karikaturistu Otu Reisingeru.

MIKS 2016 Grand Prix: Krzyszfof Grzondziel (Poljska)

 

Ocjenjivački sud, u kojem su bili Andrei Popov iz Rusije, Oleksy Kustovski iz Ukrajine, Darko Drljević iz Crne Gore, Zoran Petrović iz Njemačke, te Damir Novak, Darijna Gotal Sokolović i Nenad Ostojić iz Hrvatske, najviše priznanje izložbe, Grand Prix, dodijelio je Krzyszfofu Grzondzielu iz Poljske.

MIKS 2016 Prva nagrada: Alireza Pakdel (Iran)

 

Prvu je nagradu dobio Alireza Pakdel iz Irana, dvije druge nagrade dijele Julio Cesar Ibbara Warnes iz Argentine i Regis Teixeira iz Brazila, a dvije treće nagrade Pedro Milina iz Nikaragve i Nasrin Abdosheykhi iz Irana. Dodijeljeno je i deset posebnih nagrada.

MIKS 2016 Druga nagrada: Regis Teixeira (Brazil)

 

Izložba će biti otvorena mjesec dana.

MIKS 2016 Druga nagrada: Julio Cesar Ibarra Warnes (Argentina)

MIKS 2016 Treća nagrada: Pedro X Molina (Nikaragva)

MIKS 2016 Treća nagrada: Nasrin Abdosheykhi (Iran)

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo