ZIMSKA UMJETNOST

FOTO: BAJKOVITI PRIZORI S OSJEČKE TVRĐE Umjetnici i ove godine izradili skulpture od leda, novom parku najviše se vesele najmlađi

 Slama Land Art / Facebook
 

Ekipa koja stoji iza vrlo zanimljivog i uspješnog Festivala Slama Land Art, tijekom zime koristi drugi medij – snijeg i led.

Kako piše Glas Slavonije, urbani osječki 'land art' projekt i ove je godine dobio svoju zimsku inačicu u oživljavanju prekrasnih parkova u okolici Tvrđe. Riječ je o projektu 'Četiri godišnja doba', koji svake sezone svojim umjetničkim kontekstom privlači veliki broj Osječana, bez obzira na vremenske prilike.

'U tijeku je još jedna radionica izrade snježnih skulptura koja će trajati sve dok nas bude služilo i vrijeme, odnosno dok budu vladale temperature ispod nule i dok budu dolazili poneki snježni nanosi prijeko potrebni za naše skulpture. Pri gradnji snježnih blokova, ali i samih skulptura, uvijek nam rado pomažu mnogi sugrađani, među kojima su oduševljena djeca, naši najčešći posjetitelji', rekao je akademski kipar Nikola Faller, pokretač projekta 'Četiri godišnja doba' i predsjednik popularne urbane udruge 'Slama'.

Ledene skulpture se mogu pogledati od sutra, 3. ožujka na livadi kod Državnog arhiva u Tvrđi u Osijeku. Osim razgledavanja skulptura, od 10 do 13 sati svi Osječani i njihovi gosti mogu uživati i u nastupu plesnog studija Shine i toplom čaju.

Pogledajte bajkovite prizore iz osječke Tvrđe:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:22