NOVE UMJETNIČKE INTERVENCIJE

FOTO: DOLAC DOBIO NOVU KUMICU Mislav Lešić oslikao je glavne stepenice tržnice, a to je tek početak iznenađenja na gradskim ulicama

AUTOR:
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 18.07.2018. u 12:32

 • press

  Mladi umjetnik Mislav Lešić oslikao je glavne stepenice tržnice Dolac

   

  ZAGREB – U sklopu projekta OKOLO Dolac je dobio novu kumicu koja je postala pravi hit na društvenim mrežama. Mladi umjetnik Mislav Lešić oslikao je glavne stepenice tržnice Dolac i svojim radom potpuno osvojio Zagrepčane i turiste.

  press

  Mladi umjetnik Mislav Lešić oslikao je glavne stepenice tržnice Dolac

   

  Uz novi izgled stepenica Dolca koji oduševljava prolaznike, u gradu su "niknule" još četiri nove instalacije – interaktivna zvučna instalacija „Akousmaflore“,  francuskog umjetničkog dua Scenocosme koju možete poslušati u galeriji Kranjčar, „Zeleni plafon“ Grow Studija u Kožarskoj ulici, svjetlosna instalacija Ane Elizabet u Art Parku i „Pazi, poezija!“ Eve Milković u prolazu između Tomićeve i Uspinjače.

   

  press

  Svjetlosna instalacija Ane Elizabet u Art Parku

  Od 18. srpnja na ulicama Zagreba možete pratiti tragove francuskog street art umjetnika Oak Oaka, na tajnoj lokaciji otkriti instalaciju Botanika "U prolazu" i s Frakturom čitati ljubav u parku Grič. Od 19. srpnja potražite „Nevidljivu ljepotu“ Filipa Borellija u Galeriji Kulturnog centra Mesnička i sjednite s Frakturinom knjigom K'o doma u Park Bele IV.

  press

  'Zeleni plafon' Grow Studija u Kožarskoj ulici

   

  Događanje organiziraju Nas dve (Ana Mikin, Tina Kovačiček), uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba i Francuskog instituta.

  press

  Interaktivna zvučna instalacija 'Akousmaflore' francuskog umjetničkog dua Scenocosme u galeriji Kranjčar

   

  Izdvajamo