SVI U CRNOM

FOTO: IZLOŽBA GODINE U UMJETNIČKOM PAVILJONU Giacomettija došli pogledati Hasanbegović, Božo Biškupić, Milan Bandić, Gabi Novak, Jadranka Sloković...

 Goran Mehkek / Hanza Media

U Umjetničkom paviljonu u Zagrebu u utorak navečer otvorena je izložba Alberta Giacomettija 'Portreti sadašnjosti', koja je već proglašena izložbom godine.

Pozivnica za otvaranje, neuobičajeno za ovakav događaj, imala je i dress code: crno. Većina se posjetitelja, ne i svi, na večerašnjem otvaranju, držala zahtjeva sa pozivnice. Atmosfera je bila tiha i suzdržana, nije se čulo povišenih riječi, gotovo da se šaptalo dok se razgovaralo. Prostor Paviljona - takav je, naime, postav izložbe - posve je bio zatamnjen, sa svih strana zastori, po sredini tamna pista.

Ravnateljica Umjetničkog paviljona Jasminka Poklečki Stošić napravila je radikalan, hrabar i uspješan postav izložbe.

Od posjetitelja mogli su se vidjeti umjetnici, političari, glumci, redatelji, književnici, izdavači.

Bili su među ostalima: veleposlanik Švedske Lars Schmidt, političar Andro Krstulović Opara, odvjetnica Jadranka Sloković, bivši diplomat i sin Ivana Meštrovića Mate Meštrović, modna dizajnerica Branka Donassy, bivši ministar kulture Božo Biškupić, redatelj Bobo Jelčić, glumica Perica Marinković, umjetnici Dimitrije Popović, Zlatko Keser, Goranka Vrus Murtić, ravnatelji muzejskih institucija Toni Picukarić (Klovićevi dvori), Biserka Rauter Plančić (Moderna galerija), glazbenici Matija Dedić i Gabi Novak, fotograf Damir Fabijanić, Rada Borić iz Centra za ženske studije, kustosica Nada Beroš, dok je iz Francuske je došao Oliver Kaeppelin, ravnatelj Fondacije Maeght, iz koje su Giacomettijeva djela posuđena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 11:44