POGLED U PLAVO

FOTO, VIDEO Uzmite bocu s kisikom, zaronite i pogledajte izložbu od koje zastaje dah!

ZAGREB - Posjetitelji koji su jučer i prekjučer željeli pogledati izložbu Marjana Radovića u Termama Tuhelj u Zagorju morali su obući kupaće gaćice, uzeti boce sa zrakom ili barem naočale za plivanje - i zaroniti.

Ne samo zbog ljepote fotografija, nego i zbog načina na koji su one izložene: jedan metar pod vodom. Izložba je to od koje doslovno zastaje dah.

Dah za rekord

Prvi čovjek koji je razgledao izložbu Pogled u plavo uzeo je dah i zadržao se pod vodom oko četiri minute.

Ostali posjetitelji na površini već su pomislili da mu se nije što dogodilo, ali on je plivao od fotografije do fotografije i u jednom dahu uspio pogledati svaku od 30 izloženih. Ali, on nije bilo tko.

On je Goran Čolak, aktualni svjetski prvak u ronjenju na dah. Nitko drugi nije mogao u jednom dahu pogledati toliko fotografija. Ali, za užitak posjetitelja pobrinuo se ronilački klub Nemo Adria. Oni su, naime, posjetiteljima izložbe iznajmljivali boce sa zrakom.

Autor fotografija Marjan Radović instruktor je ronjenja i instruktor podvodne fotografije.

Od 30 izloženih na podvodnoj izložbi u bazenu Termi Tuhelj dvadeset i pet je snimljeno u Jadranu i pet u Crvenom moru u Egiptu.

Kratka izložba

- Ideja mi je postavljati podvodne izložbe fotografija iz Jadrana u bazenima u inozemstvu i u Hrvatskoj u samom moru - kaže Radović. Izložba u Termama Tuhelj trajala je samo u subotu i nedjelju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:15