GRUPNA IZLOŽBA

GROUNDWORK Četiri generacije vrhunskih njujorških umjetnika od četvrtka u Galeriji Contra

Ross Bleckner
 U svojim radovima usredotočuju na inherentan dijalog između odnosa lika i pozadine u slikarstvu

Galerija Contra predstavlja novu grupnu izložbu pod nazivom 'GROUNDWORK' koja predstavlja četiri generacije vrhunskih njujorških umjetnika, koji se u svojim radovima usredotočuju na inherentan dijalog između odnosa lika i pozadine u slikarstvu. Mnogi slikari s ove izložbe već su izlagali u raznim muzejima u inozemstvu, a radovi im se nalaze u privatnim i javnim zbirkama diljem svijeta.

Svečano otvorenje grupne izložbe 'GROUNDWORK' održat će se u četvrtak 16. svibnja s početkom u 19 sati u zagrebačkoj Galeriji Contra na Strossmayerovom trgu 6. Na izložbi su zastupljena djela osam američkih umjetnika - Donalda Baechlera, Rossa Blecknera, Jonathana Laskera, Sola LeWitta, Johna Newsoma, Davida Reeda, Leslie Wayne i Wendy White.

Cilj je ove izložbe, ističu u Galeriji Contra, dočarati posjetiteljima dubinu istraživanja ovih slikara. Njujorška škola poznata je po dramatičnoj upotrebi raspona u slikarstvu u razdoblju kada su se apstraktni ekspresionisti 1950-ih počeli probijati na umjetničku scenu. Izložba 'GROUNDWORK' prikazuje atmosferu koju suvremeni umjetnici stvaraju stalnim istraživanjem materijala i svojim jedinstvenim pristupom platnu. Izlaganjem djela manjih dimenzija, koja odišu istim duhom kao i djela velikih dimenzija, posjetitelji mogu osjetiti iskreni duh najboljih djela ovih suvremenih umjetnika.

Izložba ostaje otvorena do 16. lipnja.

Wendy White

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 16:52