PETAK, 25.5.

INOVATIVNA KULTURNA MANIFESTIACIJA: Peto izdanje Relija po galerijama održat će se u 49 galerija u Puli, Rijeci i Zagrebu

Peto jubilarno izdanje kulturne manifestacije 5. Reli po galerijama održat će se u petak 25.05.2018. od 17 do 22 sata u 49 galerija u Puli, Rijeci i Zagrebu. Reli po galerijama je inovativna kulturna manifestacija koja okuplja i mapira galerije kako bi umjetnicima i umjetničkim prostorima pružila veću vidljivost.

Posjetitelji u galerijama skupljaju naljepnice i na mapi obilježavaju one koje su posjetili. Posjetitelje koji uspiju obići sve galerije, na završnoj lokaciji očekuje Povelja za poseban doprinos u kulturi. Reli po galerijama je prva kulturna manifestacija u Hrvatskoj koja je umrežila galerije u čak tri grada, a publici ponudila zanimljiv i zaista interaktivan izložbeni program.

Posjetitelji će u jednom danu dobiti priliku vidjeti više izložbi nego bilo koji drugi dan u godini, a sudjelovanje je besplatno za galerije i posjetitelje. Novost ovogodišnjeg Relija po galerijama su početne lokacije na kojima se preuzimaju mape i u 17 sati svečano otvara manifestacija i reže startna vrpca.

U Zagrebu je to HDLU - Meštrovićev paviljon, u Rijeci galerija Kortil, a u Puli HUIU. Završna lokaciju u Zagrebu je galerija Garaža Kamba u dvorištu Ilice 37, u Rijeci je to Galerija Studentskog kulturnog centra u Kružnoj 8, a u Puli Društveni centar Rojc - Kotač u Gajevoj.

Sve detalje o projektu možete pronaći i na Facebook stranici https://www.facebook.com/events/551404058578646/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:28