TANJA DEMAN

IZLOŽBA TJEDNA Hramovi kulture bliži ljudima

Tanja Deman u Salonu Galić u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika Split ima samostalnu izložbu pod nazivom “Hramovi kulture” do 20. kolovoza. Na izložbi ova autorica pokazuje šest povećih digitalnih isprinta, u crno-bijeloj tehnici.

U temelju su ovih radova fotografije koje je snimila u nekoliko kulturnih institucija, među kojima su knjižnica u amsterdamskom Rijksmuseumu, te domaće institucije kao što su HAZU, HNK Split, Umjetnički paviljon u Zagrebu, HDLU, i njih još nekoliko.

U ove prostore digitalno “unosi” bilje, gusto raslinje, ili pak prizore skupine ljudi koje je snimila na cesti. Čitav se ciklus može čitati na više razina, jedna od njih je koliko su ove institucije u dodiru sa stvarnim životom, sa svakodnevicom. Vizualno su u svakom slučaju poprilično dojmljivi.

Tanja Deman umjetnica je koja ima i konkretnu međunarodnu karijeru, a prošle smo godine o njoj pisali kada je izložila fotografije inspirirane atmosferom u vodama oko otoka Jersey. Autorica se, inače kiparica, bavi i podvodnom fotografijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:28