SIROVA LJEPOTA

JOHN PAVLISH ZA NOVU IZLOŽBU SNIMAO POZNATE DAME BEZ ŠMINKE 'Nije bilo lako ogoljeti se do kraja, ali naše bore i pjegice imaju prirodni šarm'

Tihana Harapin Zelepugin, Iva Radić, Anamarija Brkić, Judita Franković, Ljupka Gojić
 

Snagu unutarnje ljepote naših deset poznatih ljepotica objektivom je uhvatio jedan od vodećih domaćih fotografa John Pavlish.

Serija od deset crno-bijelih fotografija velikog formata prikazuje portrete poznatih žena, među kojima su Ljupka Gojić Mikić, Judita Franković, Anamarija Brkić (A’marie), Tihana Harapin Zalepugin i Iva Radić. Pavlisheva izložba ”Beauty Within” powered by Jana Kolagen Beauty bit će postavljena u Galeriji Kranjčar.

Veliki izazov

- Želio sam da svakoj od tih deset žena bude izazov stati pred mene sa svim svojim nesavršenostima koje svi imamo. Iz etičkih i estetskih razloga odlučio sam da fotografije ne budu dodatno obrađivane i manipulirane jer pretjeranom obradom ispijamo svu bit osobnosti - rekao je Ivan Pavliš, koji je poznate dame uhvatio u prirodnom i opuštenom trenutku, bez šminke i stilizirane kose, a njima se, srećom, nije bilo teško “ogoljeti” pred objektivom.

- Svi misle da je jednostavno, ali kad staneš pred objektiv bez šminke, većini nije svejedno - rekla nam je uspješna manekenka Ljupka Gojić Mikić.

Iz procesa isključio boju

Jedna od pobornica make-up minimalizma je i dizajnerica Anamarija Brkić, kreativka iza uspješnog brenda A’marie.

- Nije jednostavno fotografirati se bez imalo šminke, promisliš što će se sve vidjeti na tim fotografijama, ali, srećom, vjerujem Pavlishu i znam da on to dobro radi. K tome, pjegice, borice i male nesavršenosti daju prirodni šarm svakoj ženi - smatra Anamarija.

Bez šminke, ali i bez suvišnih stilističkih nadogradnji, kroz crno-bijelu fotografiju Pavlish je pokušao zabilježiti unutarnju ljepotu svake od deset žena i na taj način ispričati dublju i intimniju priču o svakoj od njih. - Kada se isključi moment boje, neke druge, na prvi pogled skrivene stvari izlaze na vidjelo.

Čvrsto sam uvjeren da istinska ljepota dolazi iznutra, proizlazi iz prihvaćanja sebe, iz svijesti o tome tko smo doista - ističe Pavlish, kojem je ovo četvrta samostalna izložba, a može se pogledati od 14. do 20. veljače u Galeriji Kranjčar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:55