JASTUK OD MRAMORA

Kiparica Marina Stoponja u Arapskim Emiratima je prošli mjesec imala čak dvije samostalne izložbe, a sutra otvara treću u Galeriji Kranjčar

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 27.12.2017. u 13:05

Rad kiparice Marine Stoponje

 

Marina Stoponja poznata je po svom izričaju u mramoru, tradicionalnom materijalu kojeg pretvara u suvremenu skulpturu obrađujući razne društvene i autobiografske teme.

Izložba u Galeriji Kranjčar, koja se otvara 28. prosinca u 19 sati, dio je posljednjeg ciklusa "Pilllow talk" a ujedno i istraživačka izložba u sklopu njenog doktorskog rada na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Autorica ovdje istražuje međusobni odnos publike i skulpture sa ponuđenim ili uskraćenim informacijama o samoj temi.

Rad kiparice Marine Stoponje

 

Prezentirane skulpture naizgled jednake, uz različiti ponuđeni opis i opremu koja ih prati tjera posjetioca da stalno mijenja svoju percepciju o značenju samog umjetničkog dijela.

Rad kiparice Marine Stoponje

 

Marina Stoponja živi i radi na dvije adrese, Zagrebu i Dubaiu. U Arapskim Emiratima je prošli mjesec imala čak dvije samostalne izložbe. U Dubaiu pod kustostvom Rebie Naim direktorice International Emerging Artist Award organizacije i u Ras Al Khaimahu u organizaciji fondacije Sheik Saud bin Saqr Al Qasimi od koje je ranije ove godine dobila i prestižnu nagradu na RAK Fine Art Festival za svoju skulpturu "Animar".

Izdvajamo