KREATIVNOST

Kreativci se spremaju za Beogradski tjedan dizajna

Organizatori i Beogradskog tjedna dizajna su se i ove godine potrudili da u Beograd dovedu najpoznatije kreativce i opravdaju epitet "najbolje kreativne konferencije na svijetu" po izboru Financial Timesa.

Šesti Beogradski tjedan dizajna pod nazivom “Budućnost na kvadrat” održat će se od 23. do 28. svibnja u Jugoslovenskom dramskom kazalištu.

Poznata trodnevna međunarodna edukativna konferencija pod nazivom FUTURE2, na kojoj će se kao predavači predstaviti najpoznatiji kreativci 21. stoljeća iz područja dizajna, arhitekture, oglašavanja, brendinga, medija, edukacije, filma, mode i urbanog planiranja održava se tradicionalno kao središnji dio Tjedna dizajna od 26. do 28. svibnja u Jugoslovenskom dramskom kazalištu. Konferencija će biti usmjerena na pronalaženje rješenja, ideja, modela, tendencija i zahtjeva budućnosti kroz europske vrijednosti i standarde, a u cilju definiranja, razumijevanja i uspostavljanja društva budućnosti. Posjetitelji će se moći informirati o najnovijim svjetskim trendovima iz područja kreativnih industrija, kroz predstavljanje uspješnih svjetskih tvrtki, brendova i pojedinaca naučiti kako se prilagoditi promjenama u svjetskoj ekonomiji i čuti iskustva poznatih predavača. U okviru konferencije prvi put će ove godine biti organiziran glazbeni festival BDW Dizajnights na kome će nastupiti svjetske zvijezde četiri večeri zaredom, tradicionalne profesionalne radionice BDW Dizajnlabs , kao i izložbe, projekcije, kokteli i promocije po cijelom gradu pod imenom BDW Dizajnpremiers.

Šesti tradicionalan Beogradski tjedan dizajna održat će se u suradnji s projektom “Beograd 2020”, koji je usmjeren na kandidaturu glavnog grada Srbije za europsku prijestolnicu kulture 2020. godine. Festival na najbolji način promovira Srbiju i Beograd u svijetu. Suradnja projekta “Beograd 2020” i Beogradskog tjedna dizajna ima za cilj da, osim promocije glavnog grada Srbije, omogući uvjete za otvaranje novih radnih mjesta, definira društveni razvoj i utječe na zadržavanje intelektualaca u zemlji.

Organizatori i Beogradskog tjedna dizajna su se i ove godine potrudili da u Beograd dovedu najpoznatije kreativce i opravdaju epitet "najbolje kreativne konferencije na svijetu" po izboru Financial Timesa. Izraelski dizajner Arik Levi , čija su djela izložena u muzejima širom svijeta, najprestižnija svjetska nagrada za dizajn Red Dot Award iz Njemačke sa osnivačem Petrom Zecom, španjolski umjetnik i dizajner Javier Mariscal, njemački dizajner namještaja Stefan Diez, norveški arhitektonski studio Snoheta, švicarska glazbena grupa Yello sa svojim virtualnim koncertom, britanska agencija Mother, kao i najuspješniji srpski dizajneri koji rade u svijetu poput Dejane Kabiljo samo su neka imena kreativnih industrija koja će predstaviti posjetiteljima festivala tijekom šest dana. Posjetitelji će imati priliku uživati i u predavanjima, filmovima, nastupima i izložbama poznatih kreativaca i brendova iz Njemačke, Britanije, Finske, Švedske, Rusije, Italije, Austrije, Hrvatske, Slovenije, Španjolske, Amerike, Portugala, Izraela, Francuske, Norveške...

Early Bird do 15. svibnja

U prodaju je puštena ograničena količina ulaznica za Beogradski tjedan dizajna.

Zainteresirani ulaznice za sva tri dana mogu kupiti po promotivnoj cijeni od 150 eura +PDV ( cijena za studente iznosi 100 eura + PDV) i osigurati svoje mjesto na predavanjima poznatih svjetskih kreativaca. Razdoblje promotivne prodaje traje do 15. svibnja.

Za kupovinu je obvezna registracija na stranici www.belgradedesignweek.com ili www.eventim.rs, pri čemu će zainteresirani dobiti detaljna uputstva i sve neophodne informacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:01