REZULTATI NATJEČAJA

Ministarstvo kulture dalo 2 milijuna kuna za umjetnike

Ministarstvo kulture objavilo je rezultate Javnog poziva za projekt “Poduzetništvo u kulturi” za 2012. godinu. Ukupno je zaprimljeno 434 zahtjeva za poticajna namjenska bespovratna sredstva, nakon čega je međuministarsko Povjerenstvo temeljem kriterija za ocjenu zahtjeva odobrilo 90 potpora u iznosu od četiri milijuna kuna, od čega će Ministarstvo kulture u iznosu od dva milijuna kuna isplatiti 59 potpora umjetničkim organizacijama, samostalnim umjetnicima te udrugama u kulturi.

Poticajna bespovratna sredstva namijenjena su za nabavu novih tehnologija, ulaganje u marketing kulturnih projekata i programa, stručno usavršavanje, odnosno ulaganje u znanje, zakup prostora za organizaciju kulturnih aktivnosti, pokriće dijela troškova vanjskih suradnika te ostale troškove u provedbi kulturnih projekata.

Najviše sredstava - po 100.000 kuna - tako su ove godine dobili Artizana film, Dominović d.o.o., riječki Ex libris, MBR kolektiv, Sandorf, Studio dim, Superknjižara, Zagreb Film Festival i Zoro. Potporu su dobili i samostalni umjetnici, među kojima su i crtač stripova Dubravko Mataković, konceptualni umjetnik Siniša Labrović, ilustratori Tomislav Torjanac i Zdenko Bašić te slikar Zlatan Vehabović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:30